”Nya ridstigar betyder jättemycket”

Den andra juni invigs Lillsjön-Örnässjöns naturreservat med stor familjefest. Nya ridvägar har lagts och Örnäs Islandshästar är på plats med ponnyridning för barn.

  • Publicerad 12:20, 16 maj 2018

– De nya ridvägarna betyder jättemycket för vår verksamhet. De har krympt när man byggt bortom gården, men med de nya vägarna slipper barn och ungdomar träffa på trafik när de är ute och rider, säger Nina Keskitalo. Hon är delägare i Örnäs gård, som driver ridskola med bland annat islandshästar vid Örnässjön.

Nina Keskitalo, delägare i Örnäs Gård.

– Kommunen ligger bakom ridvägen. Den utgår från vårt stall och fortsätter bort genom skogen in i naturreservatet. Det är fantastiskt, säger hon.

Bjuder in till ponnyridning

Den 2 juni är man på plats med ponnyridning för barn vid Lillsjöns badplats, då Lillsjön-Örnässjöns naturreservat invigs.

Dagen bjuder även på ett 200 meters barnlopp för åldrarna tre till tio år, grillning och tipspromenad. Dessutom finns möjligheter att prova på fiske och frisbeegolf.

Fakta

Invigning av Lillsjön-Örnässjöns naturreservat

Tid: Lördagen den 2 juni, kl. 11:00-14:00.
Plats: Lillsjöns badplats, Lillsjö badväg 1 i Kungsängen.

11:00 Musik från orkestern Upplands-Brosextetten

11:15 Tal av Sara Ridderstedt (MP), ordförande i hållbarhetsutskottet och Lisa Edwards (C), gruppledare för Centerpartiet
11:30 Uppvärmning till barnloppet
11:35 Barnloppet startar
11:45-13:30 Njut av det nya naturreservatet och träffa föreningar, testa prova på-aktiviteter, gå tipspromenad och fika
13:30 Prisutdelning tipspromenad
14:00 Avslutning

Källa: Upplands-Bro kommun
Visa merVisa mindre

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45