Nya restauranger till Åkersberga centrum

Hamburgerkedjan Bastard burgers och mexikanska Paco´s öppnar restauranger i Åkersberga centrum. Dessutom öppnat Elgiganten en ny butik.

  • Publicerad 16:01, 13 feb 2019

Snart får Åkersberga Centrum två nya restauranger. I höst öppnar hamburgerkedjan Bastard burgers och i sommar kommer mexikanska Paco’s.

– Vår grundidé är enkel: att servera den godaste hamburgaren du ätit, säger Simon Wanler, vd för Bastard burgers.

Burgarkedjan skriver att de använder färskt kött från Norrbotten och att de strävar efter att alltid ha ekologiska råvaror. Dessutom ståtar kedjan med en ny vegansk meny.

På Paco’s meny finns texmex-mat, exempelvis enchiladas, nachos och quesadilla, men även panpizza.

– Det här blir en genuin restaurang med hemlagade rätter för hela familjen som vi tror kommer att passa Åkersbergaborna väldigt bra, säger Fabian Askari på Paco’s.

Ska bidra till levande stadskärna

– Vi vet att många i Åkersberga uppskattar bra mat då tidigare satsningar såsom Espresso House har blivit väldigt framgångsrika. Nu får vi in ytterligare två starka matkoncept som bidrar till att göra Åkersberga Centrum ännu mer attraktivt och en plats där människor möts och umgås. Det är också helt i linje med kommunens vision om en förtätad och levande stadskärna, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.

Redan i vår öppnar dessutom Elgiganten phonehouse butik i Åkersberga centrum

Bastards burgers kommer att finnas i lokaler bredvid Folkets Hus medan Paco’s och Elgiganten flyttar in i Picards gamla lokaler.

I Elgigantens butik kommer man att kunna beställa varor från hela Elgigantens sortiment, med hemleveranser både till fastlandet och skärgårdsöarna.