Ej inflyttningsredo. Den som väntar på något gått i Järnmans gamla lokaler får vänta ett tag till. Arkivbild. Foto: Läsarbild

Nya restaurangen i Hökis kraftigt försenad

Öppnandet av en medelhavsinspirerad restaurang i Järnmans lokal i Hökarängen har visat sig vara lättare sagt än gjort. Ombyggnaden drar ut på tiden och när portarna slår upp är i nuläget oklart.

  • Publicerad 11:19, 10 mar 2020

I september förra året kunde SöderortDirekt berätta att restaurangen och delin Kollektivet etablerar sig i Hökis. Då var planen att inflyttning skulle äga rum i mars.

Så blir det inte. Enligt restaurangens delägare Annamaria Klintberger har öppningen försenats på grund av att deras värdar inte hittat någon lämplig entreprenör för ombyggnaden av lokalen.

– Vi i Kollektivet i Hökis är jätteledsna att vi inte kunnat öppna våra dörrar för allmänheten än, säger hon.

Enligt fastighetsägaren Stockholmshem påbörjade deras entreprenör rivningen och ombyggnationen av lokalen i slutet av februari.

– I mitten av juli räknar vi med att överlämna lokalen till dem (Kollektivet, reds. anm.), säger Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem.

Tidskrävande arbete

Stenmark säger sig inte känna till något om att jakt på entreprenör ska ha lett till förseningar.

– Det har inte varit restaurangverksamhet där förut, och då krävs det mycket lokalanpassning. Hade man fortsatt med butiksverksamhet hade det gått fortare, säger hon.

Trots tidskrävande arbete med lokalen är krögarna fortfarande vid gott mod.

– Vi väntar med spänning på att äntligen kunna öppna och bli Hökarängsbornas nya samlingsplats, säger Annamaria Klintberger.

Har ni någon uppskattning om när det kan bli aktuellt att öppna?

– Det vågar jag inte, först var det sagt september 2019 så ...