Nya rekordhyror för andrahandsbostäder

Nya prisrekord för andrahandsuthyrning, stor minskning av inbrott och en bensintjuv som körde på personal när hen försökte smita. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

  • Publicerad 06:55, 12 jul 2016

Bostadsinbrotten minskar i Stockholm

I hela Sverige har bostadsinbrotten minskat med tre procent under första halvan av det här året, enligt färsk statistik från Brottsförebyggande rådet – men minskningen är betydligt större än så i Stockholm. Det skriver Hem & hyra. Här har minskningen minskat med så mycket som 21 procent jämfört med samma period förra året.

Nya rekordhyror för andrahandsbostäder

Den nya snitthyran för en andrahandsetta i Stockholm är 7 556 kronor per månad enligt ny statistik från Blocket. Det skriver Svenska dagbladet i dag.

– En etta har aldrig varit dyrare, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Även antalet annonser om andrahandsuthyrning har ökat med hela 22 procent under 2016 års andra kvartal jämfört med samma period förra året.

KD-ledare kallar feminism för politisk propaganda

Stockholms stad har i år anställt unga sommarjobbare som ska öka stockholmarnas kunskaper om mänskliga rättigheter, antirasism och feminism. Det sistnämnda har fått Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholm, att reagera.

– Skattepengar ska inte gå till sommarjobbare som sprider politisk propaganda, säger Erik Slottner till DN.

Personal försökte stoppa bensintjuv – skadades

I går kväll vid 19-tiden försökte personal på en bensinstation stoppa en bilist som tankat utan att betala i Täby. Bilisten försökte ändå smita och i samband med det träffades personalen av bilens backspegel. Bilisten, som är misstänkt för vållande till kroppsskada, smitning och bensinstöld, lyckades till slut smita från platsen.

Risk för regnskur efter lunch

Glöm inte att ta paraplyet med ut efter lunch – SMHI flaggar för regnskur vid 14-tiden. Temperaturen beräknas ligga på mellan 17 och 20 grader under dagen.