Nya musikalstjärnor – Systrarna från Bromma

Brommasystrarna Fabienne och Juliette Glader är aktuella i den klassiska musikalen ”The Sound of Music”. Att spela teater mot sin syster är inte alltid en dans på rosor. – Det är ganska jobbigt ibland, för att vi har syskonkärlek, säger Juliette.

  • Publicerad 17:54, 24 jan 2018

Om två veckor ska systrarna Fabienne och Juliette Glader vara redo för premiären av musikalen ”The Sound of music” på Intiman i Stockholm.

Fabienne, 10, och Juliette, 7, spelar systrarna Marta och Gretl i Von Trapp-familjen. I tre veckor har de repeterat musikalen i Falkenberg tillsammans med resten av ensemblen.

– Det har varit superkul och roligt att få träffa nya människor, säger storasyster Fabienne.

Syskonen är vana att sjunga och stå på scen eftersom att de går på musikskola, Lilla Akademin i Vasastan. Tidigare har vi sett de i musikaler som Saltkråkan och Emil i Lönneberga.

Lillasyster Juliette blev dock förvånad över att hon fick rollen efter vad som hände under hennes audition

– Jag stod här på scenen och sjöng och mitt i låten sa de stopp i juryn. Och då tänkte jag att de inte tycker att jag är bra. En person i juryn började gråta då tänkte jag ”gjorde jag något fel?”, säger Juliette.

– Sen några veckor senare ringde de och sa att vi båda fått roller i musikalen, säger Fabienne.

Systrarna har för de mesta hållit sams under repetitionerna, men de kan vara jobbigt att spela teater med ett syskon ibland.

– Det är ganska jobbigt ibland, för att vi har syskonkärlek, men det är så det ska vara, säger Juliette.

Föreställningen har premiär den 9 februari och sen spelar systrarna varannan helg fram till sommaren. Musikalen är uppdelad i två ensembler så att barnen inte ska behöva jobba varje helg.

Nervös inför premiären

Juliette känner sig lite pirrig inför premiären.

– När man ska spela första gången är man spänd och vill absolut inte gå ut på scenen. Men sen när man har gått ut så känns det ingenting, säger Juliette.

Under perioden i Falkenberg fick systrarnas mamma agera lärare och de försökte göra läxorna innan repen. Systrarna vill fortsätta satsa på sången och teatern, men man får inte glömma bort skolan menar Fabienne.

”Vill bli författare”

– Det är väldigt svårt. Jag tänker mycket på mina betyg samtidigt som jag ska spela teater och sjunga, säger hon.

Juliette har även andra drömmar förutom teater och sång.

– Jag drömmer om att bli författare och sen tycker jag om att måla och skriva, säger Juliette.