Maj-Britt Carlsson tycker målningen på Kronobergsgatan är rörig. Foto: Kristian Lönner

Nya målningen klar på Kronobergsgatan

Helt ny stil men även den nya graffitimålningen på Kronobergsgatan väcker uppmärksamhet. – Den är rörig och jag hittar inte strukturen riktigt. Men den är roligare än den förra, säger Maj-Britt Carlsson.

  • Publicerad 13:47, 9 okt 2018

I våras väckte Carolina Falkholts muralmålning Fuck the world rabalder på Kronobergsgatan. Den målades över efter en vecka och först nu finns en ny målning på plats.

24 graffitikonstnärer står bakom verket Sthlm 5 Pointz. Och även den väcker uppmärksamhet. Någon plockar upp mobiltelefonen och tar en bild, en bilist krypkör och lutar sig mot vindrutan för att se hela målningen.

– Det är klart man måste titta. På teve visade de den när den var halvfärdig men nu ser jag hela för första gången, säger Maj-Britt Carlsson som är på väg att spela bridge.

Helt förtjust i målningen är hon inte men hon tycker om idén med muralmålningar.

– När man kan läsa av dem och se vad det föreställer tycker jag det kan vara fint när de plötsligt dyker upp i kvarteret, säger hon.

”Inte min stil”

Karin, en Kungsholmsbo som också tar vägen förbi, är inne på samma linje.

– Det är inte min stil. Jag tycker inte om klotter, fast kollar man närmare ser man att många är fina också, säger hon om de 24 olika signaturerna på väggen.

Väggen tycker hon är ett spännande inslag i stadsbilden.

– Jag tycker om den men allt passar inte min smak och det har jag inte begärt heller, säger Karin som väljer att inte ha sitt efternamn i tidningen.