STORT INTRESSE. Kan en häst göra att fler potentiella köpare travar iväg på en lägenhetsvisning? Foto: Simplerphoto

Nya mäklarknepet: Häst i lägenheten

Citroner i en skål är inget som väcker uppmärksamhet. Mäklaren Victor Öfverberg hade en betydligt mer drastisk idé. Han tog med sig en häst när det var dags att fotografera inför visning.

  • Publicerad 19:44, 1 feb 2021

Det finns en hel del mäklarknep som genomförts i Stockholm de senaste åren för att väcka intresse inför lägenhetsvisningar. Allt ifrån paprikor till pingviner. Men frågan är om inte det här tar priset.

Mäklarnas bästa tricks för att locka köpare

Mäklaren Victor Öfverberg från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling tog med sig en häst när en lägenhet i Liljeholmen skulle fotograferas inför visning.

– Vi satt och spånade om att göra en grej som sticker ut lite – och att folk skulle tänka ”stämmer verkligen det här?”. Vi tänkte först inte att det skulle gå att genomföra, men det gjorde det, säger han.

Grannar märkte inget

När det var dags att fotografera lägenheten på våning 6 i Liljeholmsgränd, med utsikt över Trekanten, hyrde de in en häst som de diskret transporterade upp i hissen och in i bostaden.

Ägaren till hästen var med under hela fotosessionen och allt ska ha skett under mycket ordnade former.

– Det syns inte i bild, men ägaren står bredvid hästen hela tiden. Allt gick hur lugnt som helst.

Nya mäklarknepet: Lägenheter säljs med avslappningsmusik

Mäklaren Victor Öfverberg har aldrig tidigare använt en häst när en lägenhet ska stylas inför visning. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling / Simplerphoto

Ingen i huset såg när hästen åkte hiss eller travade in i bostaden.

– Grannen intill öppnade dörren och började prata med mig precis när hästen hade gått in i lägenheten. Hästen lät lite då, så möjligtvis kan den personen ha anat något.

Luktar inte stall

Enligt Victor Öfverberg finns det ingen risk för att de kommer lukta häst i bostaden under veckans visningar.

– Nej, vi var väldigt noggranna med städningen i alla ytor som hästen vistades i. Inte för att den skräpade ner utan bara för att inte skulle uppstå några klagomål. Det kommer inte vara någon fara för folk med pälsallergier, det kan jag lova, säger han.

Victor är själv nära djurvän och tänker skicka delar av arvodet till en djurrättsorganisation.

Därför säljer han lägenheten i pingvindräkt