ELHYRA. Voi satsar nu på att ställa ut uthyrningsbara elcyklar på Stockholms gator. Foto: StockholmDirekt

Nya lånecyklar på el lanseras i Stockholm

Det svenska elscooterföretaget Voi avslöjar idag att de gör en satsning på elcyklar och eldrivna lådcyklar.

  • Publicerad 18:00, 14 maj 2019

Konkurrenssituationen på elscootermarknaden är stor. Sedan tidigare finns förutom Voi även Lime, Tier och Glyde i Stockholm.

Miljömärkt elscooter-bolag rullas ut i Stockholm

Och förra helgen lanserades det miljömärkta elscooterbolaget Moow.

När konkurrensen ökar väljer Voi att bredda sin satsning. Till sommaren ska de ställa ut elcyklar på stans gator. Cykeln går i cirka 25 kilometer i timmen, kan köras upp till 50 kilometer på batteriet och kommer gå att hyra på samma sätt som dagens elscooter.

– Vi tror vår "Voi Bike" är ett väldigt bra komplement till våra elscootrar. Den går lite snabbare, räcker längre och är perfekt till de längre resorna, säger Simon Fellin på Voi.

Förutom elcykeln satsar företaget också på en mer robust, uppdaterad, variant av deras elscooter. Den nya modellen kallas ”Voiager 2” och kan bland annat kan den köras upp till 50 kilometer på en batteriladdning, nästan två gånger så långt som tidigare modeller.

Den kommer både som tvåhjuling och trehjuling, där den sistnämnda med sina två framhjul är mer stabil.

– Vi har idag många kunder i åldern 25-35 år, men med den här stabilare modellen hoppas vi även kunna locka lite äldre personer, säger Kristina Nilsson, marknadsföringschef på Voi.

Samtidigt är batteriet på de nya modellerna relativt lätt att montera av, så vid laddning behöver man inte längre transportera bort hela scootern.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Slutligen lanseras även en eldriven lådcykel, som anses vara perfekt för familjeutflykten. Exakt antal eller datum när lådcyklarna kan komma kan dock ingen på Voi svara på.

Inte heller hur många elcyklar som ska ut på Stockholms gator, och om det är samma taxa och avgifter som gäller för alla de nya modellerna, är frågor som förblir obesvarade.