Den 11 april startade försäljningen av 98 bostadsrätter i husen som Peab ska bygga bakom Åkermyntans centrum i Hässelby villastad. Lägenheterna som byggs varierar i storlek mellan ett och fem rum och kök.

Den som vill lägga vantarna på en lägenhet i bostadsrättsföreningen Grönmyntan får ge från 1,5 miljoner kronor för en etta till nästan 3,8 miljoner för en fyra. Planeringen av de nya husen har pågått under flera år. Sedan Mitt i visade bilder på husen för fyra år sedan har husen fått nya färger.

Då var det högsta huset på nio våningar både rött och vitt. Nu benämns färgen som mossgrön. Övriga hus rör sig inom grönskalan men det finns även fasaddelar i mörkgrått/grått och bruten vit.

– Att färgsättningen har ändrats beror på byte av arkitekt och den nya arkitekten valt den aktuella gestaltningen. Det finns flera gröna nyanser i färgsättningen, säger Danielle von Hofsten som är säljchef på Peab Bostad.

https://www.mitti.se/nyheter/210-bostader-vid-akermyntan-ute-pa-samrad/reppjE!ch51t@hiX71UCsN0nwzocg/

Färre lägenheter

Även fler förändringar har tillkommit. Husen har fortfarande samma storlek, men antalet lägenheter har gått från 118 lägenheter i ett tidigt förslag till dagens 98. Det högsta huset har också gått från åtta våningar till nio.

– I och med en annan byggkonstruktion och arkitektbytet. Huset håller sig inom den maxhöjd som finns i detaljplanen, förklarar Danielle von Hofsten

För de 98 lägenheterna planeras för 54 parkeringsplatser. Tjugo av dessa kommer att ligga i ett garage under niovåningshuset. Antalet parkeringsplatser utgår enligt Peab ifrån Stockholms stads mått för "gröna parkeringstal". Någon bilpool eller el-cykelpool kommer inte att finnas.

– Vi kommer att ha cirka 150 platser för cykel och cirka 80 stycken av dem under tak och så kommer vi ha en cykelverkstad i garaget.