Nya grepp om verktygen – ny konst i Kista

En meterlång synål har stuckits genom en betongvägg, hammarens huvud är av handtovad och broderad fårull. Kistahöjdens förskola fyllts med konst i form av åtta skulpturala objekt föreställande handarbetsverktyg. Det är konstnären Tobias Alm ligger bakom, och han har vänt upp och ned på förutsättningarna för verktygen.

  • Publicerad 15:37, 2 okt 2017

”Framtidens förskola” är Sisabs och Stockholm konsts koncept för att klara av att täcka ett växande behov. Mallförskolor och konstnärlig gestaltning som kan varieras utifrån en grundidé är byggstenarna. Nu inleds andra omgången med tre nya konstnärer. Tobias Alm som fått interiöruppdraget till Kistahöjdens förskola är först ut och har skapat åtta skulpturala objekt föreställande olika verktyg.

Alla objekten är handgjorda av Tobias Alm med enkla handverktyg. Materialen i objekten är omflyttade och verktygen är ofta sammansmälta med de arbeten de används till att skapa. Stållinjalen är gjord i mjuk ullfilt. Virknålen är 2 meter lång och i björk. Siffror och skalor flyter samman med broderiornament från olika kontinenter.

På onsdag klockan 15 invigs verken av Päivi Ernkvist, projektledare Stockholm konst. Konstnären Tobias Alm är också på plats.