Så här kan nya förskolan se ut. Foto: Stockholms stad

Nya förskolan i Hägersten får jättegård

Nya jätteförskolan på Personnevägen får en av stadens största gårdar, 6 000 kvadratmeter, och ska ha plats för 200 barn.

  • Publicerad 21:04, 5 dec 2017

Den nya permanenta förskola som ska byggas på Personnevägen får en av Stockholms största gårdar. Förskolan byggs i två plan med plats för 12 barngrupper, vilket betyder cirka 200 barn, och gården blir 6 000 kvadratmeter stor. Det är 25-30 kvm per barn, som är långt över riktlinjerna från staden på minst 15 kvm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Personnevägen 78, där förskolan ska byggas, ligger nu förskolan Solbacken, den kommer att rivas. Även närliggande förskolan Mellanberget rivs. Den förskolan består av två paviljonghus med tillfälliga bygglov. Tanken är att den nya jätteförskolan ska täcka behovet för de två som rivs, tillsammans med en ny förskola som byggs just nu i Hägerstensåsen.    

Flera alternativ

Var alla barn ska gå under byggtiden är inte klart. Men stadsdelen bollar olika alternativ, enligt Linda Palo, chef för samhällsplanering i Hägersten-Liljeholmen.

Nya förskolan på Åsen ska öppna våren 2019, alltså innan de börjar bygga förskolan på Personnevägen, så där kan några av barnen troligen gå, enligt Linda Palo. Förhoppningen är att förskolan på Personnevägen står klar innan Mellanbergets förskola måste rivas. Det gör att de barnen där i så fall inte behöver flytta på sig. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Man har också möjlighet att planera intaget av barn under den här perioden, eftersom det kan bli färre platser än normalt under byggtiden, säger hon.   

Nya förskolan på Personnevägen ska stå klar senast år 2021, med byggstart preliminärt 2019.