The wall. Det stora utbudet av krubb står i vägen för utsikten. Foto: Beata Lundström

Nya foodtruck-kritiken i Rålis: stör utsikten

En mur av brummande foodtrucks. Som helt blockerar utsikten över vattnet. Så ser det ut i Rålambshovsparken. "Någon på staden måste gjort ett misstag och tillåtit det här", säger en medborgare.

  • Publicerad 15:13, 19 jun 2019

Beata Lundström flanerade i söndags genom Rålambshovsparken. Synen som mötte henne var 12 stycken foodtrucks uppradade på parad längs Smedsuddsvägen.

Resultat: en mur av matförsäljare som effektivt spärrar all utsikt över vattnet.

– Man såg en liten, liten glipa av Riddarfjärden, men det var allt. Så här ska det väl inte se ut, tänkte jag, att Stockholms vackraste plats blockeras. Parken måste ha kontakt med vattnet, säger Beata Lundström.

Lundström har inget emot foodtrucks i sig: "Det är väl trevligt men det kanske räcker med tre stycken där och inte mitt framför utsikten?".

– Någon på trafikkontoret måste ha gjort ett misstag och gett för många tillstånd. Jag pratade med några av ägarna och de höll med om det. Man kan sitta på andra sidan dem, men där är det bara en liten tarm grönt innan vattnet. Och bilarna gör ett väldigt stressande oljud och det är inte trevligt att sitta i deras avgaser.

Flyttades från cykelväg

Ambulerande krubbkrängare har sedan förra sommaren ställt till problem vid den stora parken på Kungsholmen. Tidigare fick de bara stå vid Rålambshovleden vilket gjorde att köande kunder hindrade passerande cyklister.

För att komma runt det problemet har trafikkontoret då alltså för i år gett tillstånd för dem att stå längs Smedsuddsvägen – där de nu skymmer sikten för människor som Beata Lundström.

Obegränsad mängd foodtrucks

På trafikkontoret säger presspersonen Malinda Flodman så här om den förstörda utsikten över Riddarfjärden:

– Det ingen begränsning för hur många foodtrucks som får stå på platsen så länge de får plats. Vi har fått några synpunkter och lyssnar på dem men ännu är det för tidigt att utvärdera den nya tillåtna placeringen, förklarar Flodman.

Ny regel ska flytta foodtrucks från cykelbanan

Beata Lundström tycker att det borde finnas en gräns för foodtrucks i Rålis. Foto: Privat