Robin Bengtsson med showkollegor bakom sig. Från vänster: Andreas Johnson, Wiktoria och Hanna Ferm. Foto: Karin Törnblom/Stjärnklart

Nya coronaregler räddar Robin Bengtssons julshow

Vallentunabon och artisten Robin Bengtsson är redo för en annorlunda och julsjungande show på Cirkus. För Mitt i Vallentuna berättar han om hur han hanterat pandemin och vad han egentligen tycker om sitt nya liv i kommunen.

  • Publicerad 09:02, 25 okt 2020

Vi trivs fantastiskt bra, det är nära till allt och man hälsar på grannarna.

Sedan den 8 oktober är restauranger undantagna från regeln om en begränsning på maximalt 50 deltagare till följd av coronaviruset.

Det här gör så att säga att ”the show can go on”. En som kommer ta fasta på det är artisten och Vallentunabon Robin Bengtsson som för tredje året i rad ställer sig på scen med julshowen ”Stjärnklart”.

Den här gången blir det i lite annorlunda utförande än han brukar vara van vid. Tillsammans med artistkollegorna Hanna Ferm, Wiktoria och Andreas Johnson intar de Cirkus på Djurgården med premiär 27 november och sedan med speldatum ända fram till julen.

– Tidigare har vi turnerat i stora arenor men nu blir det en fast show här i Stockholm. Det brukar vara årets julbord med folk som dansar på borden, berättar Robin Bengtsson när Mitt i når honom.

Den stora salen på Cirkus kommer att möbleras utifrån hur många biljetter man säljer till varje kväll, men det kommer vara möjligt att ta in högst 300 sittande gäster.

– Det här blir mer coronasäkert än att gå och handla i vilken galleria som helst i stan. Den tidigare orimligheten har rättats till nu. Nu kan restauranger också ha underhållning.

För den som inte vet vad Stjärnklart är, kan du berätta?

– Det som brukar känneteckna Stjärnklart är hög musikalisk nivå och jäkligt bra band, säger han.

Lockelsen att vara med en tredje gång handlar mycket om att det är en show där man som artist kan påverka mycket själv – men även att få chansen att dela scen med duktiga kollegor.

I våras blev det känt att Robin Bengtsson blivit Vallentunabo och villaägare tillsammans med flickvännen Sigrid Bernson.

Börjar ni känna er hemma i Vallentuna?

– Vi trivs fantastiskt bra, det är nära till allt och man hälsar på grannarna. Jag visste inte så mycket om Vallentuna innan, men vi har varit ute i Angarnssjöängen och även hittat flera gårdar som säljer närproducerat kött och sånt.

Han avslöjar att han byggt upp en hemmastudio i villan och ägnat mycket pandemitid till att lära sig att producera sin egen musik.

Nya reglerna

Den 29 september meddelade kultur- och idrottsminister Amanda Lind förändringar i de restiktioner som gällt för evenemang på restauranger.

Från och med den 8 oktober får restauranger ha en sittande publik på upp till 500 personer vid evenemang.

Debn tidigare gränsen var 50 personer.

Visa merVisa mindre