Foto: Brottsplats: Stockholm

Nya bedrägerier och en skadad vid trafikolycka

En kvinna skadades och togs till sjukhus efter en kollision nära E18, Annelundsavfarten, på måndagen. Och ännu ett bedrägeri lyckades i Enköping. Än en gång riktat mot en äldre. Här är blåljusrapporten från måndagen.

  • Publicerad 11:32, 9 feb 2021

Måndag 18.40

Örsundsbro

Drograttfylleri. En kvinna i 25-årsåldern som inte bor i Enköping misstänks ha kört bil påverkad av droger. Hon stoppades av polis på Nysätravägen, kroppsbesiktigades och var positiv på snabbtest varpå hon fick lämna ifrån sig körkort och bilnycklar.

Måndag 15.25

Österleden

Trafikolycka. En man i 20-årsåldern kom från Österleden, stannade och släppte fram bilar som kom från Uppsalahållet och var på väg till Enköping. Men sedan bestämde han sig för att köra – och såg inte den bil som kom från höger. De kolliderade, mannen klarade sig utan skador, kvinnan i bilen som kom från höger drabbades av nacksmärtor och togs till akademiska sjukhuset i Uppsala. Platsen är olycksdrabbad och en rondell kommer att byggas där. Båda de inblandade bor i Enköping. Mannen misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Måndag em

Enköping

Bedrägeri. Bedrägerierna mot äldre fortsätter. Under måndagens eftermiddag var det dags igen. Någon ringde en äldre kvinna i Enköping och sa sig heta "Linus Axelsson" och ringa från "Icanobankens säkerhetsavdelning". Han berättade att någon försökt låna 75.000 kronor på kontot. Kvinnan blev då kopplad till en annan person som sa sig sitta på Swedbank och denne lurade kvinnan att swisha 13.500 kronor till ett mottagarnummer.

– Så vi har ett nummer att jobba på, men hittar vi mottagaren är risken stor att pengarna gått vidare och att telefonen tillhör en målvakt, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen.

En annan vanlig form av bedrägerier är krav som ser ut att komma från PostNord om att en tilläggsbetalning måste göras för att ett paket ska kunna levereras. Den genomfördes senast i går då en enköpingsbo blev 350 kronor fattigare.

Natt söndag-måndag

Örtagatan

Stöld. Då en bilägare 06.30 skulle köra iväg med sin Renault av äldre modell var det uppenbart att något var fel. Ännu en katalysator hade stulits.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44