Fler trafikhinder ska minska stök vid Hornsberg. Foto: Åsa Sommarström/Kristian Lönner

Nya åtgärder ska minska stöket vid Hornsberg

Stockholms stad placerar ut fler betonglejon och andra trafikhinder för att försöka minska den störande trafiken längs sommargågatan i Hornsberg. Samtidigt ökar man städningen i området. Men några ordningsvakter blir det inte.

  • Publicerad 10:47, 30 jun 2020

Efter möten mellan Kungsholmens stadsdelsförvaltning, kommunpolis, grannar och lokala företagare har trafikkontoret nu bestämt att ställa ut trafikhinder i korsningen Hornsbergs strand/Lars Forssells gata, på kajen och längs Hornsbergs strand. Dessutom ändrar man lite på möbleringen på sommargågatan. Målet är att minska biltrafiken längs Hornsbergs strand och minska felparkerade bilar.

Under flera år har både grannar och Stockholms stad ha velat ha patrullerande ordningsvakter längs Hornsbergs strand, men fått nobben. Och så ser det ut att fortsätta även denna sommar.

– Vi arbetar från stadens sida för att få ordningsvakter till Hornsbergs strand och vi har därför skickat in en ansökan för att få ett sådant tillstånd. Juridiken har dock hittills satt stopp för ordningsvakter men vi för en har dialog med polisen om att lösa frågan. De boende efterfrågar ordningsvakter och vi vet att de spelar en viktig roll för att öka tryggheten, säger Erik Slottner (KD), trygghetsborgarråd.