Några i taget. Max 20 samtidigt på bibblan i Runda huset. Foto: Mostphotos

Nya åtgärder på grund av corona

Max fem besökare i taget på de mindre biblioteken och inställda aktiviteter. Nu inför Värmdö kommun hårdare restriktioner på grund av corona-läget.

  • Publicerad 16:42, 4 nov 2020

Värmdö kommun har satt in ett antal åtgärder med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten som kom förra veckan.

Biblioteket i Runda huset begränsar antalet besökare till max 20 personer och biblioteken på Djurö och i Hemmesta har satt en gräns till max fem besökare samtidigt. Du kan inte skanna på biblioteken eller få hjälp med datorer eller kopiator för närvarande och flera av deras fysiska aktiviteter ställs in under tre veckor, exempelvis språkcafé och advokatjour.

Större aktiviteter ställs in

Utöver det ställs ett antal planerade utbildningsinsatser in som inte går att genomföra digitalt, bland annat en demensutbildning för 180 undersköterskor på kommunens fyra äldreboenden. Det skjuts på framtiden. 

Fritidsgårdarna har öppet som vanligt men kommer ställa in större arrangemang och göra anpassningar i lokalerna, och skapa aktiviteter som passar under perioden, enligt fritidsenheten.

– Vårt mål är att försöka ställa om innan vi ställer in. I övrigt fortgår våra verksamheter med nödvändiga och individuella anpassningar, säger Ilona Klein Gullberg, kommunikationschef i Värmdö kommun.

Kommunen uppmanar Värmdöborna att istället gå ut i naturen och ”ta del av alla de utomhusaktiviteter som finns tillgängliga utifrån rekommendationerna om distansering – besök våra utegym, utställningen i Fotoparken och spår och leder i kommunen”, skriver de på sin hemsida.

Fler åtgärder

Gustavsbergs konsthall begränsar antalet besökare till max 20 personer.

Gustavsbergsbadet stängde förra helgen men öppnade igen i måndags 2 november. Gå in på varmdo.se/gustavsbergsbadet för mer info.

Antalet besökare i kommunhusets entré begränsas till max 20 personer.

Allmänhetens åkning på uterinken begränsas till 50 personer samtidigt.

Visa merVisa mindre