Arkivbild. Foto: Mitt i

Nya ägardirektiv har fått oppositionen att se rött

Av de nya ägardirektiven för Upplands-Brohus framgår att en utdelning om 7 miljoner kronor till kommunen ska ske och användas till trygghetsarbete. Det här är något som oppositionen kritiserar.

  • Publicerad 12:24, 11 dec 2020

Den 11 november så gick Alliansens budget för Upplands-Bro igenom då kommunfullmäktige möttes. En del av budgeten består av ägardirektiv för Upplands-Brohus gällande kommande år.

Här framgår bland annat att ägaren, kommunen, ska få en utdelning ”för socialt ändamål om 7 miljoner kronor” i enlighet med lagen om allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag.

Oppositionsrådet Camilla Janson (S) Foto: Socialdemokraterna

Det här är något som kritiserats av oppositionen, däribland Socialdemokraterna, som menar att det är fel att endast 1 926 stycken hyresgäster ska finansiera kommunens trygghetsarbete.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) menar att det alltid varit utdelning från bolaget, även då Socialdemokraterna suttit vid makten.

– Tidigare har det inte funnits någon tydlighet kring vad denna utdelning ska användas till, men det finns det nu, säger Fredrik Kjos.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38