Nya affären i Salems centrum har öppnat

Arbetstagarna på dagliga verksamheten i Salem har jobbat med renoveringen sedan i februari. På måndag invigdes secondhandbutiken i Salems centrum med nytt namn och nytt koncept. Nu ska de också sälja nytt.

  • Publicerad 05:00, 22 mar 2020

Öppnare, ljusare och både nya och gamla saker. Från och med måndag går tidigare secondhand-butiken i Salems centrum under det nya namnet ”Affären – nya och gamla saker”.

– Den som varit här tidigare kommer verkligen att märka skillnad, säger Caroline Strömgren, enhetschef på daglig verksamhet i Salems kommun.

Nya konceptet

Affären kommer hädanefter även att sälja nya saker som namnet förstås skvallrar om.

– Vi riktar in oss på att sälja egentillverkade saker såsom arbetstagarnas snickeri och saker tillverkade i den kreativa verkstaden.

Blomlådor, påskpynt och hyllor

Apropå säsongen är påskpynt ett exempel. Dekorationsstenar för trädgården och blomlådor och enklare hyllor är andra exempel på nya saker som kommer att finnas till salu. Samtidigt fortsätter försäljningen av second hand.

Påskdekoration finns till försäljning i butiken. Nederst ett gäng värmande ägghuvor. Foto: Salems kommun.

Alkoholfritt fanns att skåla med på invigningen.

Milan Vojnovic, Felizia Asplund och Mikael Engman såg till att bandet blev klippt innan folk kunde gå in i butiken. Foto: Salems kommun.

Second hand är fortfarande en viktig del av butiken. Foto: Salems kommun.

Butiken har även att fåt mer insyn och gallren från fönstret har tagits bort. På måndagen var det invigningsceremoni utomhus i Salems centrum. Cirka 40 personer fanns på plats, däribland kommundirektören Mats Bergström och ett antal trogna kunder.

– Alla är väldigt stolta över detta, säger Caroline Strömgren.