Till månadsskiftet september-oktober ska Täby centrum satsar på återbruk, genom att låta vintage butiken Beyond Retro öppna en ny butik i gallerian.

 Det känns spännande, det är en en helt ny marknad och ett nytt klientel, säger Louise Sundell, etableringsansvarig för Beyond Retro.

Sjunde butiken

Butiken i Täby centrum blir företagets sjunde butik. Idag finns det redan sex butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falkenberg. I Stockholm ligger de på Drottninggatan och vid Zinkensdamm på Södermalm.

Butiken som håller på att färdigställas just nu kommer vara 235 kvm stor och ligga på plan 1 i Täby centrum. Besökare kan hitta allt från remake och märkeskläder till sportkläder i butiken.

Företaget hoppas att fler Täbybor ska välja återbrukat istället för nyproducerat.

– Vi hoppas att vi kan få folk som inte handlat secondhand tidigare att vilja göra det. Vissa plagg håller bättre kvalité än de som nyproduceras idag, säger Louise Sundell.

Mark Ellis, vd för Beyond Retro i Sverige, berättar att man kommer rikta in sig på alla målgrupper, från barn till äldre. Han tycker att det saknas en butik i norrort som riktar in sig på vintage och secondhand.

– Man ska inte behöva åka till stan för att hitta bra second hand. Vi tror att vi kommer se folk från hela norrort här och många yngre, då de finns flera gymnasieskolor i närheten. Vi vet att många unga redan är intresserade av vårt utbud, säger han.

Kläder som säljs väljs av vintageexperter i USA och Kanada, därför är priset dyrare än andra second handbutiker som styrs av till exempel välgörenhetsorganisationer.

– Vi kommer att ha en snygg och stilren butik. Tanken är att det ska se ut som vilken butik som helst och passa de som inte har vanan att rota runt bland kläder, säger Louise Sundell och Mark Ellis fyller i:

– Vi hoppas att man inte kommer att uppleva att det är begagnat som man handlar.