Tillskott. Jacob Davidsson (t.v) ska rodda köket på Antoni Daoubs nya ställe Vineriet . Foto: Mimmi Epstein

Ny vinbar på kroggatan i Sibirien

En ny vinbar, som förutom dryck har fokus på mellanrätter, slår upp portarna i krogmeckat på Roslagsgatan nästa vecka.

  • Publicerad 16:00, 13 nov 2020

På Roslagsgatan 15, intill pizzerian Meno Male och i Delphine & Edouards gamla lokaler, öppnar Vineriet den 16 november. Ägaren Antoni Daoud är peppad och har lång erfarenhet inom branschen. Bland annat har han jobbat i flera år med Brasseriegruppen, till exempel på Prinsen på Mäster Samuelsgatan.

– Jag tror att jag har drömt om att starta något eget sedan jag började jobba på restaurang när jag var 17 år, säger Antoni Daoud.

Han beskriver sig som vin-nörd och det kommer att finnas mellan 300 och 350 viner på restaurangen. Ungefär 30-40 kommer att kunna fås "på glas" till en början.

Många viner från Toscana

– Jag har ungefär 500 viner lagrade i en vinkällare i Täby, så det kommer att bytas ut lite. Tanken från början var inte att vinerna skulle komma från något speciellt land eller region men nu när jag tittar på vinlistan ser jag att många är från Toscana. Jag har varit där mycket och gillar deras vin, säger Antoni Daoud, som är väldigt förtjust i lokalen.

– Den ligger fint till, i ett bostadsområde men ändå centralt. Vi vill gärna ha stammisar från området.

På matmenyn kommer fokus att ligga på mellanrätter som man, om man vill, kan dela på.

– Det blir mycket ost, chark och snacks. Menyn kommer att vara levande och jag kommer byta ut några rätter då och då. Grunden är svenska råvaror, till exempel fjällröding och svensk biff, säger Jacob Davidsson, kökschef.