Bröderna Mohammad och Hammad Al-Saaid driver Riddarens vårdcentral. Foto: Riddarens vårdcentral

Ny vårdcentral skjuter fram öppnandet

Den nya vårdcentralen i Tyresö – Riddarens vårdcentral – kommer inte att öppna i november. – Vi har flyttat fram det till december, säger Syamala Nalluri.

  • Publicerad 13:57, 4 nov 2018

Nu är det formella beslutet taget. Landstingets politiker har nyligen sagt ja till att företaget Riddaren ska få öppna en husläkarverksamhet i Tyresö.

Riddaren öppnar, som Lokaltidningen Mitt i tidigare har berättat om, en vårdcentral i det nya huset Grindstolpen vid Strandrondellen.

När Mitt i intervjuade Hammad Al-Saaid, en av ägarna, i oktober var förhoppningen att kunna öppna i november. Så blir det inte, berättar Syamala Nalluri, biträdande verksamhetschef.

– Vi har flyttat fram det till december. Något datum är inte satt än. Vi väntar in nycklarna till lokalen. Det är lite småsaker kvar att göra i den. Vi intervjuar också för fullt, säger hon.

Riddarens vårdcentral kommer att ha öppet 365 dagar om året. Öppettiderna kommer till en början att vara mellan klockan 8 till 20.

Riddaren driver i dag två vårdcentraler – en i Akalla och en i Märsta.

Vad hoppas ni fylla för plats i Tyresö?

– Jag tror att behovet är stort efter en till vårdcentral om man tittar på invånarantalet. Vi räknar med att kunna ha mellan 10 000 till 12 000 patienter listade hos oss, lokalerna sätter begränsningen, har Hammad Al-Saaid tidigare sagt till Mitt i.