VÅRD. Här kommer Väsbys nya husläkarmottagning att ligga. Foto: Privat

Ny vårdcentral öppnar i Upplands Väsby

Väsby får en ny husläkarmottagning. Det har Region Stockholm beslutat. "Mycket glädjande för Väsbyborna", säger hälso- och sjukvårdspolitiker Maria Fälth (KD).

  • Publicerad 13:00, 5 apr 2022

Det är jättebra att det kommer fler husläkarmottagningar och vårdpersonal till kommunen, då blir det mindre tryck på de som finns.

Maria Fälth (KD). Foto: Region Stockholm

I slutet av maj eller början av juni får Upplands Väsby ytterligare en husläkarmottagning – kommunens femte. Det är Praktikertjänst, som redan driver Östra vårdcentralen och Runby vårdcentral, som står bakom nyetableringen.

– Det är bara att gratulera Väsbyborna att en ny husläkarmottagning väljer att öppna här. Väsby växer och det har varit lite brist på husläkarmottagningar och många saknar att man inte har någon fast läkarkontakt, säger Maria Fälth, vice ordförande i Region Stockholms avtalsutskott. 

Stora Wäsby gård

Den nya husläkarmottagningen, kommer att öppna på Stora Wäsby gård, i Veritas tidigare lokaler som nu kommer att renoveras och besiktigas. För dem som bor i Sigma och Apoteksskogen blir det väldigt nära. Det går att ta sig till mottagningen med bil, buss eller med apostlahästarna.

– Det är jättebra att det kommer fler husläkarmottagningar och vårdpersonal till kommunen, då blir det mindre tryck på de som finns, säger Maria Fälth.

En husläkarmottagning ska ägna sig åt grundläggande, basal sjukvård.

– Vi från avtalsutskottet ser gärna att det basala uppdraget blir större med till exempel underentreprenörer inom fotvård och att husläkarmottagningen är första linjen vid måttlig lindrig psykisk ohälsa, som remitterar till psykiatrin.

Enligt Maria Fälth blir husläkarmottagningar mer och mer som ett centrum, ett nav för vidare vård inom specialistvården.

Fyra mottagningar ska bli fem

Husläkarmottagningar i Upplands Väsby:

Capio vårdcentral, Väsby Centrum

Östra vårdcentralen, Praktikertjänst, Löwenströmska sjukhuset

Runby vårdcentral, Praktikertjänst, Runby torg

Väsby läkargrupp (VLG), Dr.se, Kanalvägen

Öppnar i början av sommaren:

Husläkarmottagning på Stora Wäsby gård, drivs av Praktikertjänst.

Visa merVisa mindre