Nyöppning. Rågsved får en till vårdcentral. Foto: Sacharias Källdén

Ny vårdcentral öppnar i Rågsved

Rågsved får en till vårdcentral. Planen är att mottagningen öppnar i april. "Nu får invånarna närmre till sin husläkare" säger landstingspolitikern Lars Rådén (M).

  • Publicerad 05:00, 15 feb 2021

I dag finns det en vårdcentral i Rågsved. Nu ska det öppna en till.

– Det är roligt att en ny husläkarmottagning vill starta upp. Detta är resultatet av moderat sjukvårdspolitik. När vi möjliggör för vårdgivare att starta mottagningar får patienten fler valmöjligheter och högre tillgänglighet. Målet med vårdval är just att föra vården närmare patienten, säger Lars Rådén (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämndens avtalsutskott.

Finns redan i Huddinge

Företaget bakom vårdcentralen heter Led– och Ryggcentralen i Sverige AB. De driver sedan tidigare en ortopedmottagning i Huddinge.

Den nya mottagningen kommer att ligga på Rågsvedsslingan 12 b.

Enligt politikern Lars Rådén kommer invånarna att kunna träffa de nya läkarna även online.

– Samtidigt innebär husläkarnas nya avtal att möjligheten att erbjuda digifysisk vård ökar, det vill säga att vården kan ges både digitalt som fysiskt, utefter patientens behov, säger han.

I dag finns sju vårdcentraler i stadsdelen.

Praktikertjänst driver två mottagningar i Dalen och Stureby, och Capio driver fem vårdcentraler i Årsta, på Gullmarsplan, i Hagästra, Rågsved och Högdalen.