En ny vårdcentral öppnar i Bankhus 90 till årsskiftet.

– Vi försöker komplettera de vårdcentraler som finns. Och vi upplever att området blivit större och att folk kommer behöva ytterligare en vårdcentral i området, säger läkaren Emad Issa, som öppnar vårdcentralen.

Jobbat i området

I dag driver Emad Issa vårdcentralen Kringlan i Södertälje, men han berättar att han har jobbat på Tensta vårdcentral i mer än tio år och att han var med och startade Järva vårdcentral.

– Jag har jobbat mycket i västerort och det byggs mycket i Ursvik och även i Rissne. De här lokalerna ligger centralt i en fin byggnad och det finns stora möjligheter.

Positivt från staden

Sundbybergs stad ger nu bygglov att bygga om de nuvarande kontorslokalerna till en vårdcentral.

Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, Peter Schilling (S) är mycket positiv till den nya vårdcentralen som han tror fyller ett växande vårdbehov i takt med att Stora Ursvik växer.

Han hoppas också att det utökade serviceutbudet kan göra Bankhus 90 och området i stort mer attraktivt för ännu fler företag och för dem som bor i området eller är sugna på att flytta dit.

– En vårdcentral kan dra med sig andra saker som ytterligare ett fik eller restauranger. Och jag hoppas att det blir mer folk och rörelse i området, säger Peter Schilling.

Siktar på januari

Den planerade vårdcentralen får 35 anställda och ett besöksantal på 25-50 personer per dag enligt stadens handlingar.

Emad Issa berättar att det är rätt stora förändringar som måste genomföras för att anpassa lokalerna. Men förhoppningen är att ta emot patienter i Bankhus 90 efter årsskiftet.

– Jag tror att det blir i januari eller möjligen februari. Det beror på bygglov och att ombyggnaden blir klar, men målet är januari, säger Emad.