(Vård)centralt. Här kommer den nya vårdcentralen ligga efter årsskiftet. Foto: Mostphotos

Ny vårdcentral öppnar i Bankhus 90

En ny vårdcentral öppnar i Bankhus 90 i Rissne efter årsskiftet. "Vi försöker komplettera de vårdcentraler som finns", säger läkaren Emad Issa.

  • Publicerad 01:15, 29 aug 2021

En ny vårdcentral öppnar i Bankhus 90 till årsskiftet.

– Vi försöker komplettera de vårdcentraler som finns. Och vi upplever att området blivit större och att folk kommer behöva ytterligare en vårdcentral i området, säger läkaren Emad Issa, som öppnar vårdcentralen.

Jobbat i området

I dag driver Emad Issa vårdcentralen Kringlan i Södertälje, men han berättar att han har jobbat på Tensta vårdcentral i mer än tio år och att han var med och startade Järva vårdcentral.

– Jag har jobbat mycket i västerort och det byggs mycket i Ursvik och även i Rissne. De här lokalerna ligger centralt i en fin byggnad och det finns stora möjligheter.

Positivt från staden

Sundbybergs stad ger nu bygglov att bygga om de nuvarande kontorslokalerna till en vårdcentral.

Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, Peter Schilling (S) är mycket positiv till den nya vårdcentralen som han tror fyller ett växande vårdbehov i takt med att Stora Ursvik växer.

Han hoppas också att det utökade serviceutbudet kan göra Bankhus 90 och området i stort mer attraktivt för ännu fler företag och för dem som bor i området eller är sugna på att flytta dit.

– En vårdcentral kan dra med sig andra saker som ytterligare ett fik eller restauranger. Och jag hoppas att det blir mer folk och rörelse i området, säger Peter Schilling.

Siktar på januari

Den planerade vårdcentralen får 35 anställda och ett besöksantal på 25-50 personer per dag enligt stadens handlingar.

Emad Issa berättar att det är rätt stora förändringar som måste genomföras för att anpassa lokalerna. Men förhoppningen är att ta emot patienter i Bankhus 90 efter årsskiftet.

– Jag tror att det blir i januari eller möjligen februari. Det beror på bygglov och att ombyggnaden blir klar, men målet är januari, säger Emad.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15

Nu stiger smittan igen

Nyheter Fler fall av covid-19 i Solna och Sundbyberg. Allt fler testar positivt för covid-19 i Solna och Sundbyberg. Det visar den senaste statistiken.lördag 18/9 10:15