Ny tung triumf för systarna Thurin

Susanna Thurin och Kristina Thurin följde upp SM-triumfen i Tylösand nyligen med ännu en tung titel i söndags. Årets Swedish Beach Tour avgjordes och när krutröken hade lagt sig på Järntorget i Örebro fick de 25-åriga tvillingsystrarna från Sollentuna kliva högst upp på pallen.

  • Publicerad 08:15, 20 aug 2018

– Så himla kul att få spelet att stämma sista tävlingen för året och få avsluta säsongen på topp, säger Kristina Thurin direkt efter matchen.

Susanna och Kristina Thurin vann söndagens final i Swedish Beach Tour med 2–0. Foto: Robert Boman

Det femte och sista tourstoppet avgjordes i alltså i Örebro med finalspel i söndags då årets drottningar och kungar i Swedish Beach Tour korades i skuggan av Örebro Slott, inför fullsmockade läktare.

”Helt galet att vi har vunnit både SM och tourfinalen i år”

På damsidan manövrerade systrarna Susanna och Kristina Thurin, som spelar för 08 Beachvolley, ut Sofia Ögren/Camilla Nilsson under förmiddagens semifinal och fortsatte på det inslagna spåret i finalen där Sigrid Simonsson och Tadva Yoken besegrades med 2–0.
– Helt galet att vi har vunnit både SM och tourfinalen i år, men vi har tränat mer och då ska vi vinna mer. Nu ska det bli skönt att träna hela hösten och vintern för att kunna spela ännu mer på världstouren nästa år! säger Kristina Thurin.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Regeringen miljardsatsar på polisen i Sollentuna och Solna

Nyheter Köper Sörentorp för 1,8 miljarder – "första prioritering är att knäcka gängen" Regeringen har beviljat 1,8 miljarder så att Fortifikationsverket kan köpa Sörentorp i Sollentuna och Solna för polisens räkning. Investeringen är ett led i regeringens arbete med att bekämpa den...fredag 1/7 10:15

Kulturskolan har anmälts för åldersdiskriminering

Nyheter Kvinna född 1984 påbörjade pianokurs – men var för gammal Diskrimineringsombudsmannen (DO) har startat en utredning av Kulturskolan i Sollentuna efter en anmälan från en kvinna född 1984 som fick höra att hon var för gammal för att gå en pianokurs. Beskedet...fredag 1/7 6:36