Ny tung triumf för systarna Thurin

Susanna Thurin och Kristina Thurin följde upp SM-triumfen i Tylösand nyligen med ännu en tung titel i söndags. Årets Swedish Beach Tour avgjordes och när krutröken hade lagt sig på Järntorget i Örebro fick de 25-åriga tvillingsystrarna från Sollentuna kliva högst upp på pallen.

  • Publicerad 08:15, 20 aug 2018

– Så himla kul att få spelet att stämma sista tävlingen för året och få avsluta säsongen på topp, säger Kristina Thurin direkt efter matchen.

Susanna och Kristina Thurin vann söndagens final i Swedish Beach Tour med 2–0. Foto: Robert Boman

Det femte och sista tourstoppet avgjordes i alltså i Örebro med finalspel i söndags då årets drottningar och kungar i Swedish Beach Tour korades i skuggan av Örebro Slott, inför fullsmockade läktare.

”Helt galet att vi har vunnit både SM och tourfinalen i år”

På damsidan manövrerade systrarna Susanna och Kristina Thurin, som spelar för 08 Beachvolley, ut Sofia Ögren/Camilla Nilsson under förmiddagens semifinal och fortsatte på det inslagna spåret i finalen där Sigrid Simonsson och Tadva Yoken besegrades med 2–0.
– Helt galet att vi har vunnit både SM och tourfinalen i år, men vi har tränat mer och då ska vi vinna mer. Nu ska det bli skönt att träna hela hösten och vintern för att kunna spela ännu mer på världstouren nästa år! säger Kristina Thurin.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna bäst på att bygga cykelvägar

Nyheter Fick pris för Årets cykelprestation Sollentuna kommun har byggt 4,3 kilometer regionalt cykelstråk i år, och tar därmed hem Region Stockholms pris Årets cykelprestation. Men ska målet ett fullt utbyggt cykelvägnät 2030 ska nås måste...tisdag 20/10 18:04

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15