Ny tränare klar för IK Frej

Nu står det klart att det blir Brommapojkarnas fd sportchef Roberth Björknesjö som tar över tränarrollen i Täbylaget IK Frej. – Det är helt fantastiskt att vara tillbaka på planen igen. Jag njuter varje sekund, säger Roberth Bjöknesjö.

  • Publicerad 16:59, 13 jul 2017

Roberth Björknesjö tar över tränarrollen för IK Frej. Han lämnar därmed sin roll som sportchef i Brommapojkarna. Den främsta anledningen är att Roberth Björknesjö har längtat tillbaka till fotbollsplanen igen.

– Det är helt fantastiskt att vara tillbaka på planen igen. Jag njuter varje sekund. Jag har tidigare varit tränare i 17 år och har verkligen saknat det, säger Roberth Björknesjö till Mitt i.

Spelar i samma serie

Innan Roberth tar över rollen fullt ut finns han tillgänglig i BP för rådgivning fram till den 15 augusti. De båda klubbarna spelar i Superettan, BP leder serien medans IK Frej ligger näst sist. Lagen möts den 29 juli men av förklarliga skäl kommer Roberth inte att träna IK Frej i den matchen.

– Vi har en jätteresa framför oss. Nu kommer vi igen med ny energi och nya spelare in. Det blir en utmaning men en rolig sådan, säger Robert Björknesjö.

Lång BP-historia

Roberth Björknesjö har haft flera roller inom Brommapojkarna. Innan han blev sportchef för herrarna var han klubbdirektör. Många klubbar finns på hans meritlista som tränare. Förutom för BP har Roberth även tränat Öster, Syrianska och Assyriska.

– Självklart hade vi önskat att Roberth stannat en längre tid i BP men vi har förståelse för hans önskan om att komma tillbaka till en mer aktiv roll på planen, säger Henrik Nilsson som är klubbdirektör för Brommapojkarna på deras hemsida.

Årets ledare 2013

Roberth uppmärksammades för sitt ledarskap och fick 2013 Elitdomarklubbens utmärkelse för Årets Ledare med motiveringen: ”En engagerad och medryckande ledare som sprider positiv energi långt utanför egna klubblagets färger. Roberth Björknesjö har alltid nära till skratt och har under säsongen – i både med- och motgång visat god förståelse för domarrollen”.