Nu planeras en ny tidskapsel – men vad den ska innehålla är ännu inte bestämt. Foto: Åsa Sommarström

Ny tidskapsel planeras på Ulvsättraskolan

Sedan en grupp fjärdeklassare hittat en tidskapsel i Ulvsättraskolans vägg säger rektorn Per-Olof Wigsén att lärare och elever nu diskuterar att ersätta tidskapseln med en ny.

  • Publicerad 11:45, 19 feb 2018

– Det är säkert många som är nyfikna, säger Per-Olof Wigsén.

Reaktionerna på sociala medier var stora efter Mitt i Järfällas artikel om de fjärdeklassare som hittat en tidskapsel i en av Ulvsättraskolans väggar. I artikeln skrev vi också om att skolan nu planerar en att göra en ny tidskapsel, vilket rektorn Per-Olof Wigsén nu kan berätta mer om.

– Fastighetsavdelningen ska konstruera en ny likadan låda eftersom denna så att säga är förstörd, säger han.

Letade efter spöken – hittade glömd skatt

Eleverna föreläser om fynden

De tre eleverna som nystade upp mysteriet, Stella Karvonen, Moa Höök och Dante Alm, har sedan tidskapseln plockades ut gått runt i skolans klasser och berättat om sina fynd. Samtidigt har skolpersonalen gått ut i klasserna och frågat eleverna om förslag på vad som kan vara lämpligt att lägga i den nya kapseln.

– Min egen plan är att vi ska lägga tillbaka de gamla dokumenten tillsammans med lite nya saker. Vi ska försöka kopiera de saker som vi hittat för att kunna ställa ut i entrén som en liten symbol för den här händelsen, säger Per-Olof Wigsén.

Förmodligen kommer en ny tidskapsel göras klar inom de närmaste veckorna, för att så snart det går kunna mura igen det hål som gjordes i väggen för att få ut tidskapseln.