Den öppna förskolan ligger på Grundtviksgatan i Blackeberg.

– Främsta upptagningsområdet är Blackeberg, men alla barnfamiljer är välkomna, säger Hanna Wistrand (L), gruppledare för Liberalerna i Bromma.

Flera vårdgivare

Det speciella med den här öppna förskolan, vilket skiljer den från andra, är enligt Hanna Wistrand det samarbete som har inletts med flera vårdgivare och socialtjänsten. Det kallas familjecentrerat arbetssätt och barnavårdscentralen, mödravårdscentralen och barnmorskecentralen ingår.

På den öppna förskolan kan familjer därför få kontakt med personal från de olika stöttande centralerna på ett ställe vilket inte går på andra öppna förskolor, och därmed slippa flytta runt för att få hjälp från en specifik central.

– Tanken är att ge barn och föräldrar en bästa möjliga start i livet och i föräldraskap. Det är den enda öppna förskolan vi har som jobbar på det här sättet, säger Hanna Wistrand.

På sikt tror hon att den här formen av samarbete mellan olika verksamheter i en öppen förskola ger resultat.

– Man växlar kunskaper mellan varandra som ger oerhört mycket kompetensutveckling och ett effektivare arbete. För barnen och familjerna är det oerhört positivt. Man tjänar på att människor inte riskerar att hamna i utanförskap.