Ny strandpark anläggs nedanför Marabouparken

En tillfällig pop-up-park växer nu fram nedanför Marabouparken vid Bällstaån. Här ska det om en vecka kunna spelas boule, pingis, åkas skateboard och köpas mat och glass.

  • Publicerad 07:56, 1 jun 2018

Upplaget nedanför Marabouparken där det tidigare legat fritidsbåtar håller nu på att förvandlas till en pop-up-park.

I parken kommer finnas plats att spela bakset, pingis och boule. Men även åka skateboard och cykel på en velodrombana. Foto: Sundbyberg stad.

I parken, som fått namnet Strandliv, byggs en boulebana och plats för att spela pingis och basket. Det ordnas även en velodrombana för sparkcykel, skateboard, inlines och cykel. En food truck med mat och glass kommer också att stå uppställd här.

Parken invigs lördag 9 juni klockan 11 av stadsmiljönämndens ordförande Stefan Bergström (C) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Storåkers (L) .

Strandliv håller öppet till och med augusti och under vintermånaderna så återgår platsen till ett fritidsbåtupplag.

Fortkörare upprör Ursviksbor

Nyheter "Kör som galningar" Ursviksbon Anton Smith tröttnade på fortkörarna utanför hans hus och skapade en mjukvara som kunde mäta hastigheten. Resultatet visade att 75 procent av bilisterna i området körde för fort.fredag 23/7 16:21

Staden tar nya tag för att bygga om vid Milot

Nyheter Bostäder ska göra att området känns tryggare Nu tar Sundbybergs stad nya tag med att utveckla Milotområdet i Ursvik – den här gången även med bostäder. "Det ska bli en port mot naturen, istället för en barriär, säger Stefan Bergström (C).måndag 19/7 16:17