Kvinnan släppte in mannen som trängde sig in och stal ägodelar. Foto: Mostphotos

Ny stöld hos åldring i Täby – bröt sig in i bostad

Under torsdagseftermiddagen blev ännu en åldring utsatt för en stöld i sin bostad i Täby. Det är det andra intrånget hos en åldring i Täby på en vecka. – Gärningspersonen ska ha fått med sig ett bankkort, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

  • Publicerad 11:00, 9 nov 2018

Under torsdagseftermiddagen, klockan 16.07, bröt sig en gärningsman in hos en äldre dam på Åkerbyvägen i Täby, vilket Täby Nyheter var först med att rapportera.  Personen rotade runt i lägenhet men det finns inga uppgifter om våld eller hot mot kvinnan. Därför rubriceras det inte som rån, utan som grov stöld i bostad.

– Gärningspersonen ska ha trängt sig in i damens bostad och rotat runt. Man tror att vederbörande ska ha fått med sig ett bankkort men det spärrades kort efter händelsen, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

Fick aldrig upp något spår

Brottsplatstekniker och hundar användes i sökningen men de fick inget spår eftersom det var för mycket folk i omlopp.

– Vi kontrollerade ett par stycken personer men det gav ingenting. Signalementet var också alldeles för vagt, det var mörka kläder. Det hade kunnat vara både du och jag, säger Kjell Lindgren.

Kvinna bunden och rånad i sitt hem i Täby kyrkby

Ingen koppling till tidigare rån

Tidigare i veckan utsattes en äldre kvinna för ett otäckt rån i sin bostad i Täby kyrkby. I det fallet bands kvinnan och två gärningsmän rånade henne på dyrbarheter. Det blev ett stort polispådrag men ingen kunde gripas. Men enligt kommunpolisen Jan Berlin så har man nästintill uteslutit att de två brotten skulle ha någonting med varandra att göra.

– Signalementen går så pass isär. Det stämmer inte överens med att det skulle röra sig om samma person.

*Artikeln har uppdaterats