Villapriserna sjunker i Täby. Foto: Åsa Sommarström

Ny statistik: Villapriserna sjunker i Täby

Priset på villor i Täby har sjunkit med nio procent, visar nya siffror från Svensk mäklarstatistik. Däremot så verkar den nedåtgående trenden för bostadsrätter ha bromsat in. – Fler är på hugget nu än i våras, säger John Jägholm, vice vd på Jägholms mäklarbyrå.

  • Publicerad 07:15, 5 nov 2018

I Stockholms län har priserna på bostadsrätter gått ner 4 procent det senaste året. I Täby har priserna sjunkit något mer – 6,7 procent.

Men tittar man på de tre senaste månaderna har priserna faktiskt gått upp 3,6 procent.

– Fler är på hugget nu än i våras, då fanns det en stor oro och köpare och säljare möttes inte. Nu börjar folk vänja sig vid den marknad vi fått och spekulanterna är mer självsäkra, säger John Jägholm, mäklare och vice vd på Jägholms mäklarbyrå i Täby.

Villorna sjunker mer

För villor har priserna däremot sjunkit något mer. Det senaste året har priserna gått ner 8,9 procent och de tre senaste månaderna har priserna sjunkit med 0,5 procent. Men även där ser John Jägholm att marknaden är på väg åt rätt håll.

– Det blir mer avslut nu än tidigare i våras. Marknaden börjar få någonting att luta sig på. De flesta villor brukar säljas för utgångspris men vi sålde också nyligen två villor för sex- och sjuhundratusen över utgångspris.

Vad tror du om marknaden i framtiden?

– Jag tror att ju lugnare människor blir desto stabilare blir marknaden. Och med säkerhet så kommer uppgången.