Ny skola vid Stadsbibblan – klar till hösten

Ett anrikt hus intill Stadsbiblioteket görs om till högstadieskola för nästan 200 elever. Nu räknar utbildningsförvaltningen med att skolan ska stå klar i augusti.

  • Publicerad 16:30, 11 jun 2018

Det är brist på skollokaler på Norrmalm och trots att flera skolor byggs ut tvingas staden jaga alternativa platser för att ge rum åt stadens elever.

I fjol togs beslutet om att bygga om kontorslokaler i kvarteret Spelbomskan 13 till en skola för 200 högstadieelever. Huset som är byggt 1929 ligger ett stenkast från Stadsbiblioteket och är blåklassat av Stadsmuseet, vilket innebär att det har ett högt kulturhistoriskt värde och att husets fasad inte får förvanskas.

Riskerade bli försenat

Bygget överklagades under hösten 2017, och fastighetskontoret befarade att projektet skulle bli rejält försenat. Men nu pekar allt mot att skolan kommer att stå klar till höstterminen.

”Efter gemensamma krafter och ett gott samarbete med samtliga inblandade så har projektet löpt på mycket bra och trots förseningen kan därför skolstart ske den 20 augusti 2018”, skriver fastighetskontoret.

Ombyggnationen väntas kosta 49 miljoner kronor.