Ny skola ska byggas i Huvudsta

Alliansen har beslutat att det ska byggas en ny skola i Huvudsta som ska vara klar år 2021. – Det här är fjärde skolan som vi sjösätter denna mandatperiod och det gör mig stolt, Marianne Damström Gereben (L), vice ordförande i kommunstyrelsen.

  • Publicerad 14:40, 9 feb 2018

Kommunstyrelsen ska fatta beslut om inriktningen för den nya skolan den 19 februari. Efter det ska de ge planuppdrag till byggnadsnämnden.

– Nu är det Huvudstas tur att få en ny modern skola som möter kraven från framtidens undervisning. Det är fjärde skolan som Alliansen öppnar eller beslutar om i Solna denna mandatperiod och viktigt för en fortsatt växande och attraktiv stad, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Skolan kommer att placeras vid Huvudstas gamla bensinmack, nordväst om Tallbackaskolan. Totalt ska 700 till 900 elever från förskoleklass till årskurs 9 gå på skolan.

– Vi tar ansvar för ett växande Solna och nu behövs det en ny skola i Huvudsta. Jag är särskilt glad över att lokalerna ska möjliggöra fysisk aktivitet i skolan varje dag. Det är viktigt för elevernas hälsa, förbättrar koncentrationsförmågan och höjer på sikt också kunskapsresultaten, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd.

Fullstor sporthall och tillagningskök

Den planeras stå klar 2021 och kommer inrymma en fullstor sporthall, ett kök med möjlighet för tillagning och fritidslokaler.  Tidigare har även Hagalund och Järvastaden fått nya skolor och det har fattats beslut om ny skola i centrala Råsunda.

– Det här är fjärde skolan som vi sjösätter denna mandatperiod och det gör mig stolt. Jag vill att det ska synas att vi satsar på skolan i Solna, säger Marianne Damström Gereben (L), vice ordförande i kommunstyrelsen.