Ny skadesmäll för Bajen – Junior korsbandsskadad

En olycka kommer sällan ensam. Först kom Johan Wilands axelskada. Och i dag ett nytt tungt skadebesked på en av Hammarbys nyckelspelare. Mittfältaren Serge-Junior Martinsson Ngouali är korsbandsskadad och missar resten av säsongen.

  • Publicerad 21:25, 23 okt 2018

– Det är ingen rolig upplevelse men det är bara att göra det bästa av svåra situationer och gå starkare ur det, säger Junior till Hammarbys hemsida.

Det var i bortamatchen mot Malmö FF i lördags som Junior gjorde illa knäet. Han kunde fullfölja matchen, men efteråt svullnade knäet upp. I dag tisdag visade en magnetkameraundersökning att det rör sig om en allvarligare skada.

Operation väntar

– Tyvärr har Junior drabbats av en korsbandsskada och den tar vi tag i nu. Han kommer att få genomgå en operation och därefter följer en rehabperiod där vi naturligtvis ska se till att skadan får läka fullt ut och att Junior får bygga upp sig ordentligt, säger Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz till klubbens hemsida.

Fyra omgångar återstår av Allsvenskan och sportchefen Jesper Jansson känner sig trygg med de alternativ Hammarby har i truppen, men betonar samtidigt att Junior är en viktig spelare för laget och att klubben nu gör allt för att få honom tillbaka i fullgott slag.

”Jag vill tacka för den här säsongen”

För Junior själv var det självklart ett tungt besked att det handlade om en korsbandsskada.

– Ibland går saker och ting inte som man tänkt sig i livet. Jag vill tacka för den här säsongen och önskar mina lagkamrater och alla Hammarbyare en jättebra avslutning på säsongen. Nu ska jag ta det lugnt och läka ordentligt. Jag gör mitt bästa och kommer tillbaka stark, glad och positiv nästa år, säger han.