Busfrö i Farsta satsar på att ta in både märkeskläder och fina vintageplagg. Foto: Mostphotos

Ny secondhand-butik: ”Vi gör något ganska stort här i Farsta”

Vid årskiftet öppnar second hand-kedjan Busfrö sin första butik i Stockholm, i Farsta centrum. – Tanken är att vi ska ta in alla typer av kläder, säger Marie Brannemark, som driver butiken.

  • Publicerad 12:00, 3 dec 2019

För tio år sedan öppnades den första Busfrö-butiken i Västervik. Sedan dess har det öppnats upp flera butiker runt om i landet, men nu är det dags för Stockholm.

– Vi gör något ganska stort här i Farsta, som den första butiken i huvudstaden. Vi har även planer på att öppna upp fler butiker i Stockholmsområdet, säger Marie Brannemark, som driver butiken tillsammans med Pernilla Kallin.

900 kvadratmeter

Att butiken hamnade i Farsta centrum har främst att göra med att lokalen de fick tag på passade in i deras krav, då de letat i flera andra förortscentrum.

– Vi behöver 900 kvadratmeter säljyta och den här var den som nappade först. Vi behöver ha så stort, för att kunna representera alla våra varugrupper.

Marie berättar att de vill representera hela familjen i klädutbudet, från bebis, barn, ungdom och vuxen. Utöver kläder har de även heminredning, leksaker och fritidsutrustning.

Varför tror du att second hand har blivit så stort de senaste åren? 

– Det ligger i tiden att man inte kan hålla på med den här överkonsumtionen, av miljö- och etiska skäl. Vi alla har hem och vrår proppfulla. Istället för att slänga det kan man återanvända.

Här är guiden till söderorts secondhand

Busfrö Nytt & Bytt i Farsta centrum planerar att öppna vid årskiftet.

Fakta

Andra second hand-butiker i och nära Farsta

Stadsmissionen Farsta centrum, Storforsgränd 1 – Här finns bland annat kläder, prylar, böcker.

Möjligheternas hus, Flygfältsgatan 6C i Skarpnäck – Prylar, möbler, kläder och böcker på 1000 kvadratmeter i två plan. Drivs av IOGT-NTO. 

Bellabus barnkläder, Sunneplan 1 i Farsta – Stort urval av kläder, leksaker, vagnar och annat för barn. 

Skarpnäcks Återbruk Prylar, Flygargatan 6 – Särskilt inriktad på husgeråd, porslin, glas, barnböcker, vinyl och prydnadssaker.

Andra Varvet, Högdalsgången i Bandhagen – Drivs av Nya Rågsveds folkets hus förening där överskottet går till föreningslivet i Vantör, med inriktning på barn- och ungdomsverksamhet.

Visa merVisa mindre