Ny riksdagskandidat från Sundbyberg

Josefin Malmqvist (M) väljs in på plats 12 på Moderaternas valsedlar. I förra valet fick Moderaterna 13 mandat till riksdagen och Josefin ska nu jobba för att få en av de platserna.

  • Publicerad 13:40, 23 nov 2017

 Sundbybergsmoderaterna får för första gången på över 10 år en egen riksdagskandidat på valbar plats.

Det blev klart igår då Moderaterna i Stockholms län höll sin nomineringsstämma inför riksdagsvalet 2018.

Josefin Malmqvist, idag kommunalråd och ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden, föreslås på plats 12 på länsförbundets lista – en lista där Moderaterna idag har 13 riksdagsmandat.

– Det är fantastiskt roligt att få förtroende att representera Sundbyberg på valsedeln inför riksdagsvalet 2018. Jag tror vi behöver mer Sundbyberg i riksdagen och ser framemot att få söka förtroende för det i valrörelsen, säger Josefin Malmqvist (M). 

Fakta

Moderaternas topp 12

Topp 12 på Moderaterna i Stockholms läns valsedel inför riksdagen 2018: 

1. Ulf Kristersson

2. Maria Stockhaus

3. Niklas Wykman

4. Tomas Tobé

5. Karin Enström

6. Erik Ottoson

7. Hanif Bali

8. Erik Andersson

9. Kjell Jansson

10. Alexandra Anstrell

11. Ida Drougge

12. Josefin Malmqvist

Visa merVisa mindre

Fortkörare upprör Ursviksbor

Nyheter "Kör som galningar" Ursviksbon Anton Smith tröttnade på fortkörarna utanför hans hus och skapade en mjukvara som kunde mäta hastigheten. Resultatet visade att 75 procent av bilisterna i området körde för fort.fredag 23/7 16:21

Staden tar nya tag för att bygga om vid Milot

Nyheter Bostäder ska göra att området känns tryggare Nu tar Sundbybergs stad nya tag med att utveckla Milotområdet i Ursvik – den här gången även med bostäder. "Det ska bli en port mot naturen, istället för en barriär, säger Stefan Bergström (C).måndag 19/7 16:17