Precis som i landet i stort ökar till exempel antalet personrån och anmälningarna av våld i nära relation. Foto: Mostphotos

Ny ranking säger: Lidingö blir tryggare

Lidingö klättrar försiktigt uppåt i trygghets- och säkerhetsranking. Beror på färre tillgreppsbrott.

  • Publicerad 15:19, 31 jan 2020

Lidingö blir tryggare enligt en rankingen Trygghet och säkerhet 2019 som görs årligen av Sveriges kommuner och regioner samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

22 våldtäkter anmäldes på Lidingö 2019

I 2019 års ranking har Lidingö klättrat fyra platser från plats 30 till 26. I länet stack Vaxholm (plats 2) och Nykvarn (plats 6) ut som mest trygga och minst brottsdrabbade.

I rankingen vägs statistik över anmälda brott, personskador, utvecklade bränder och upplevd oro och otrygghet ihop till ett sammanlagt värde.

Man konstaterar dock att det finns problem att jobba vidare med. Precis som i landet i stort ökar till exempel antalet personrån och anmälningarna av våld i nära relation.

– Det arbete som Lidingö stad i samverkan med polisen och civilsamhället genomför är systematiskt och grundligt både vad gäller konkreta insatser och mer långsiktigt arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) i ett pressmeddelande.