Ny prognos: Rälsen vid Häggvik tar minst en månad att laga

Det kommer att ta minst fyra veckor att laga den trasiga tågrälsen efter olyckan då ett godståg spårade ur i Häggvik i förra veckan. Det beskedet kommer Trafikverket med nu.

  • Publicerad 12:20, 15 feb 2021

– Fyra till sex veckor kommer det ta, och det beror mycket på hur temperaturen ute behagar att bli, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till P4 Stockholm.

Rälsen måste läggas om efter olyckan i Häggvik – tar flera veckor

Haverikommissionen har varit på plats och inspekterat järnvägsanläggningen för att kunna ta beslut om olyckan ska utredas.

Tappade hjulaxeln

Klart är att två kilometer räls förstördes då flera vagnar spårade ur och den sista vagnen tappade hjulaxeln.

– Därmed for den fram och tillbaka hela vägen hit till Häggvik och slog sönder en hel del av järnvägsanläggningen och intilliggande spår, säger Kjell Backman, projektledare på Trafikverket, till SVT.

Ilsken Tamsons vill att pendeltåg prioriteras före fjärrtåg

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Många stockholmare väntas till fjällen på sportlovet

Nyheter Skidpass kan sälja slut Skidorterna räknar med många sportlovsfirare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanläggningar.söndag 28/2 8:12

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30