Ny prognos: Rälsen vid Häggvik tar minst en månad att laga

Det kommer att ta minst fyra veckor att laga den trasiga tågrälsen efter olyckan då ett godståg spårade ur i Häggvik i förra veckan. Det beskedet kommer Trafikverket med nu.

  • Publicerad 12:20, 15 feb 2021

– Fyra till sex veckor kommer det ta, och det beror mycket på hur temperaturen ute behagar att bli, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till P4 Stockholm.

Rälsen måste läggas om efter olyckan i Häggvik – tar flera veckor

Haverikommissionen har varit på plats och inspekterat järnvägsanläggningen för att kunna ta beslut om olyckan ska utredas.

Tappade hjulaxeln

Klart är att två kilometer räls förstördes då flera vagnar spårade ur och den sista vagnen tappade hjulaxeln.

– Därmed for den fram och tillbaka hela vägen hit till Häggvik och slog sönder en hel del av järnvägsanläggningen och intilliggande spår, säger Kjell Backman, projektledare på Trafikverket, till SVT.

Ilsken Tamsons vill att pendeltåg prioriteras före fjärrtåg

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40