Ny politisk vilde i Järfälla – anser att partiet prioriterar fel

Christoffer Hörnhagen lämnar Vänsterpartiet i Järfälla. Han väljer att sitta kvar på sin plats i kommunfullmäktige som politisk vilde.

  • Publicerad 16:22, 5 nov 2019

Det finns många anledningar till avhoppet enligt Christoffer Hörnhagen. Framför allt känner han att partiet inte lever upp till det de säger sig förespråka. Han tycker även att partiet prioriterar fel.

En fråga där Christoffer Hörnhagen har en annan åsikt än partiet är om det ska hållas en folkomröstning om tiggeriförbud.

Man stirrar sig blind på något slags rasistkort

Christoffer Hörnhagen

 

– Jag tycker absolut att vi kan folkomrösta om det. Sedan huruvida vi ska ha ett förbud eller inte, det är en helt annan fråga. Man stirrar sig blind på något slags rasistkort hela tiden, istället för att prata om frågans objektiva karaktär, säger Christoffer Hörnhagen.

Sitter kvar som vilde

I kommunfullmäktige kommer Christoffer Hörnhagen att sitta kvar som politisk vilde.

– Man röstar på en person i ett parti. Jag har 33 personer som har kryssat mig och jag måste stå de 33 trogna. Jag tycker inte att vänsterpartiet ska få mandatet jag sitter på när jag inte håller med om deras politik, säger Christoffer Hörnhagen.

I nuläget har Christoffer Hörnhagen inga planer på att gå med i något annat parti.

Bo Leinerdal hoppas att Christoffer Hörnhagen ska ändra sig och lämna sin plats i kommunfullmäktige.

Bo Leinerdal (V), oppositionsråd, menar att det är upp till var och en om man vill vara kvar i ett parti.

– Vi beklagar att hans politiska utveckling nu går åt höger och att han då inte delar Vänsterpartiets värderingar längre. Det blir därför naturligt att han lämnar, säger Bo Leinerdal.

Att Christoffer Hörnhagen sitter kvar på mandatet tycker han däremot är fel.

Det är att lura vänsterpartiväljarna

Bo Leinerdal

 

– Det är att lura vänsterpartiväljarna. Han har ju kandiderat på Vänsterpartiets lista och han har bedrivit valrörelse. Jag hoppas att han tänker om. Att han inser att det inte är förenligt med den parlamentariska demokrati som vi har, säger Bo Leinerdal.

Angående folkomröstningen om tiggeriförbud så menar Bo Leinerdal att partiföreningen inte vill se en sådan.

– Vänsterpartiet i Järfälla har tagit avstånd mot omröstningen, vi menar på att man inte kan förbjuda fattigdom. Det är på andra sätt man måste lösa de frågorna. Det är en ganska stor skiljaktighet som vi hade, säger Bo Leinderdal.