PODDAR. Anneli Östling och Malin Nordström ligger bakom nya podden "Relationsguiden" Foto: Pressbild/ Anneli Larsson

Ny podd släpps på Alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag. Nu lanserar Kungsholmsborna Anneli Östling och Malin Nordström en relationspodd.

  • Publicerad 16:00, 12 feb 2021

Relationsexperten Anneli Östling bor och har sin mottagning på Kungsholmen, och ligger bland annat bakom appen Otrohetsakuten. I arbetet med den, och en ny kommande app, sammanstrålade hon med mångsysslaren Malin Nordström som även är skribent.

Nu sjösätter duon ett nytt projekt, en poddcast: ”Relationsguiden”, vilket även kommer vara namnet på den nya appen.

– För mig är det viktigt att det inte är en podd med två sköna tjejer som snackar relationer, som det ofta kan bli. Annelis material innehåller otroligt mycket fakta och det är min uppgift att få fram det, säger Malin.

– Vi har något viktigt att säga och varje avsnitt ska innehålla något konkret som lyssnaren kan ta med sig. Det tror jag kommer göra den annorlunda, kul och trevlig att lyssna på.

Varje avsnitt kommer behandla olika ämnen, som sexlust, otrohet eller alkohol som stressfaktor i en relation. Även pandemins påverkan på relationer ska avhandlas. Och Anneli märker en coronaeffekt på sin mottagning.

– Jag som parterapeut har fått mer jobb under pandemitiden, sedan har det blivit mer trendigt att prata om relationer överlag. Det finns ett stort sug och där ser vi att vår podd kan bli ett diskussionsunderlag där vi tar upp mer utmanande saker än vad man normalt pratar om i poddar eller skriver om, säger Anneli.

– Men vi vill också leverera svar, konkreta tips och lösningar som funkar. Att man faktiskt lär sig något, säger Malin.

Avsnitten är cirka 30 minuter långa och de två första släpps på Alla Hjärtans dag. Därefter ytterligare ett den 19 februari och sedan varannan fredag. Målet är att köra på länge.

– Vi har en evighetslång lista på ämnen man skulle kunna ta upp. Får vi ihop det ekonomiskt vill vi att det blir ett långsiktigt projekt. Det är ett outtömligt ämne, säger Malin.