Nazir Haydarpour och Rita Olofsson hjälpte Farzana Jafari (mitten) att få jobb genom sitt initiativ Arbetskraft för Sverige. Nu vill de att fler företag öppnar dörrarna. Foto: Sacharias Källdén

Ny plattform ska hjälpa nyanlända att fixa jobb

För den som nyligen kommit till landet och saknar kontaktnät är det en utmaning att hitta ett jobb. En ny plattform gör det enklare för unga nyanlända att komma i kontakt med arbetsgivare. Farzana Jafari hittade rätt på Stora skuggans värdshus.

  • Publicerad 11:58, 13 dec 2019

Rita Olofsson och Nazir Haydarpour, som kom ensam till Sverige från Afghanistan 2015, blev ett par för ungefär ett år sedan. Då hade de båda under flera år arbetat ideellt med bland annat läxhjälp, berättar Rita.

– Men vi märkte att det saknades satsningar när det gäller att söka jobb. De som kommit hit söker nya jobb hela tiden men blir inte ens kallade på intervju, trots att de har ett bra CV. Vi ville hitta ett sätt att hjälpa dem, förklarar hon och får medhåll av Nazir.

– Ett arbete gör att människor blir självständiga, det är bästa sättet att komma in i samhället. Det här är människor som kommer att vara en del av det svenska samhället och på det här sättet kan arbetsgivarna bidra till en bra integration. De kan verkligen göra skillnad, säger han.

Nazir är 20 år och läser sista året på gymnasiet parallellt med extrajobb på Friends Arena, Tele2 Arena och Hasselbacken. Hans kontakt med den anrika restaurangen på Djurgården, som i dag har två nyanlända i sin personal, skedde genom Arbetskraft för Sverige.

På Stora skuggans värdshus träffar vi även Farzana Jafari som kom från Afghanistan 2014. Ett par dagar i veckan beger hon sig från hemmet i Sätra för att servera julbord, ett uppdrag hon fått genom Rita och Nazirs plattform.

– Jag började för en månad sedan och trivs jättebra. Jag träffar mycket människor och får lära mig om de svenska mattraditionerna, säger Farzana som drömmer om att en dag bli sjuksköterska.

– Det är ett bra jobb där man får möjlighet att hjälpa andra.

Även om det pratas mycket om vikten av integration går det långsamt att få arbetsgivarna att nappa på idén. Av det 50-tal mejl som skickats ut har hittills bara två resulterat i jobb.

– Alla i samhället säger att de nyanlända måste ha jobb och integreras, men då behöver de få en chans också, konstaterar Rita.

Hon berättar att ansökningsprocessen till en del jobb är väldigt omfattande. Förutom CV och personligt brev krävs det även att den sökande spelar in en video med sig själv och även genomgår ett test där personen ställs inför fiktiva situationer. Alla dessa moment blir extra svåra för någon som kanske inte förstår alla frågor och riskerar att råka ut för diskriminering då de talar med brytning.

– Med Arbetskraft för Sverige vill ge hopp till ungdomarna. De ska inte ge upp, säger Nazir, som uppmanar både ungdomar och arbetsgivare att söka sig till deras Facebook-sida. 

Farzana Jafari tillsammans med Carola Magnusson, vd på Carolas eko som driver Stora Skuggans Värdshus. Foto: Sacharias Källdén

Arbetskraft för Sverige

Plattformen, som grundades så sent som i augusti i år, ska vara en länk mellan den som söker jobb och arbetsgivaren. De bevakar Arbetsförmedlingens annonser, arrangerar CV-workshops och presenterar de sökande för potentiella företag genom mejl och på Arbetskraft för Sveriges Facebook-sida.

Målgruppen är personer mellan 16 och 28 år som kommit till Sverige under de senaste fem åren, men oftast handlar det om ungdomar 18-20 år.

Visa merVisa mindre