Padelentreprenör. Jan Brunow Lindgren kommer att driva hallen ihop med sina två söner. Foto: Eva Tonström

Ny padelhall byggs i hamnen

En ny inomhushall för padel håller på att byggas i Gustavsbergs hamn. Det blir tre banor och hallen kommer att vara obemannad stora delar av dygnet.

  • Publicerad 15:25, 17 nov 2020

En ny padelhall håller på att byggas i en lokal i Gustavsbergs hamn, Brunow Padel. Det snickras för fullt och när allt är klart ska det bli två dubbelbanor och en singelbana, berättar Jan Brunow Lindgren, som ska driva hallen ihop med sina söner Daniel och Jesper Brunow Lindgren.

Padelhallen kommer att ha öppet varje dag från 05 på morgonen till 01 på natten och vara obemannad, man får en kod till hallen i samband med bokning av bana.

- Jag kommer att vara där mycket, särskilt i början, men idén är att man ska kunna komma och spela när man vill, oavsett om vi är där eller inte, säger Daniel Brunow Lindgren.

Handla i automater

Det mesta man behöver, som bollar och andra tillbehör, snacks och dricka med mera kommer att kunna köpas på plats i automater, enligt Daniel. Det byggs även två omklädningsrum och loungerum.

Lokalen där banorna nu byggs var tidigare en plats där man kunde hyra ett förråd, liknande shurgard. Tidningen berättade för några veckor sedan om Värmdös, hittills enda, padelhall Padel22 i Mölnvik. De har också tre banor och har funnits i ett år.

Brunow Padel ligger på Chamottevägen 10 och målet är att kunna öppna 7 december.

Här tar padeln ett kliv mot att bli folksport