Padel. Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet, hoppas att banan lockar hit människor från olika delar av Järfälla. Foto: Järfälla kommun

Ny padelbana invigd i Tallbohovsparken

För att fler ska få möjligheten att spela padel har kommunen anlagt en offentlig bana i Tallbohovsparken. – Det kan locka hit människor från andra delar av Järfälla, säger Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

  • Publicerad 12:24, 10 jun 2021

Det kan vara en bubbla, men det tror jag inte.

Padeltrenden fortsätter trumma på med ominskad styrka. Men det är inte alltid så lätt att få en tid och för många kan det vara ganska dyrt – en timme kan kosta allt mellan 320 till 550 kronor.

Nu har Järfälla kommun anlagt en ny padelbana i Tallbohovsparken. Här kostar det inte ett öre att spela.

– Vi tror att banan kan förstärka området. Förhoppningsvis lockar den hit människor från hela Järfälla. Den här typen av fritidsaktiviteter och spontansporter kan spela en stor roll för integrationen, säger Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

Du behöver ta med dig egna racket och bollar och kommunen har formulerat en del trivselregler. Speltiden är max en timme och byte av spelare sker förslagsvis varje heltimme.

Men om trenden dör ut och ingen vill spela padel då?

– Det kan vara en bubbla, men det tror jag inte. Tittar du på hela Sverige så är suget stort. Det är många aktörer som vill bygga padelbanor i kommunen.

Invigd. Den nya padelbanan i Tallbohovsparken. Foto: Järfälla kommun