Ny multihall i tre våningar kan byggas på IP

En multihall i tre våningar, med curlinghall, isbanor och en konstgräsplan för fotboll. Det är kommunens plan att bygga på Sundbybergs IP. – Jag känner en oerhörd idrottspolitisk stolthet en dag som denna, säger Johan Storåkers (L), idrottskommunalråd.

  • Publicerad 11:19, 17 maj 2018

– Det är stolt idrottshistoria som vi skapar i Sundbyberg genom denna unika anläggning. Framför allt är detta projekt viktigt för alla utövare och eldsjälar som verkar inom idrottslivet i vår fina stad, säger Johan Storåkers (L), idrottskommunalråd.

Han pratar om den nya multihall i tre våningar som det grönblå styret vill bygga på Sundbybergs IP.

Det är stolt idrottshistoria som vi skapar i Sundbyberg genom denna unika anläggning

Johan Storåkers (L)

Här ska så väl curlingbanor, en ishall med läktare och en konstgräsplan för 11-manna inomhusfotboll, finnas.

En liknande anläggning finns inte i Sverige i dag, menar kommunen.

– Vi har lyssnat mycket på den lokala idrottens önskemål och prioriteringar. Jag känner en oerhörd idrottspolitisk stolthet en dag som denna, framhåller Johan Storåkers.

Byggs på hösten 2019

Anläggningen planeras på den del av Sundbybergs IP som är närmast simhallen och där det idag ligger en icke fullstor friidrottsanläggning.

Kommunen jobbar på att hitta en plats för en ny – fullstor – friidrottsanläggning. Tills dess att den är klar vill man anlägga en icke fullstor idrottsplats för friidrott.

Man letar också efter en plats för att anlägga en matchplan utomhus för fotboll, motsvarande Svenska Fotbollsförbundets regler för division 2.

Här är tanken att den nya multihallen ska ligga. Ilustration: Visbyark

Förhoppningen är att godkänna en förstudie och en investeringsram för multihallen på kommunstyrelsens möte 4 juni och att kunna börja bygget hösten 2019.

– Sundbybergs IP är historisk mark i staden och utvecklingen av platsen ska garantera både bra tillgänglighet och en bättre koppling ner till Lötsjön och naturreservatet. Vi kommer också ställa höga krav på den arkitektoniska utformningen av nya byggnader, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Från "dopad" marknad till pristapp i Solna och Sundbyberg

Nyheter "Vissa bostäder har tappat mer i värde än andra" Bostadspriserna har dalat i länet, så även i Sundbyberg och Solna. Men lokala mäklare som Mitt i har pratat med tycker inte att vare sig säljare eller spekulanter ska oroa sig.fredag 12/8 15:20

Ukrainska barn fick vind i seglen på Ulvsundasjön

Nyheter Läger: "Roligast är när det blåser som mest" Kriget i Ukraina har fått en oväntad följd för några av de barn som flytt till Sverige. På Solna seglarskola odlar de ett nytt intresse, som kaptener till sjöss.fredag 12/8 15:12

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30