Med hjälp av Waxholmsbolaget ska de bli smidigare för öborna att hämta paket. Foto: Mostphotos

Ny metod för paketutlämning i skärgården

En ny lösning för paketleveranser testas under sommaren i Stockholms skärgård. Nu ska man kunna hämta paket direkt i butikerna på Möja och Utö istället för att åka till fastlandet.

  • Publicerad 09:00, 13 jul 2018

Det kan vara långa resvägar för att hämta ett paket om man bor i skärgården. Tidigare har man varit tvungen att resa in till fastlandet. Stockholms läns landsting, Waxholmsbolaget, olika paketdistributörer , Skärgårdens intresseföreningars kontaktorganisation (SIKO) och Länsstyrelsen har haft diskussioner om hur man ska kunna ge en bättre service till öborna.

– Det känns bra att vi har fått till denna samverkan mellan distributörerna. Så vi kan undvika onödiga resor och transporter i skärgården, säger Tomas Norberg, utvecklingsledare på Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

För att komma tillrätta med de långa resvägarna och den problematik som funnits, har Waxholmsbolaget och paketdistributörerna kommit fram till en lösning. I Västberga sammanstrålar paketen med Waxholmsbolaget utkörning av dagligvaror.

– Jag hoppas på att försöksverksamheten visar på goda resultat och att vi på sikt kan finna liknande lokala lösningar på andra öar, säger Tomas Norberg i pressmeddelandet.