Dolda festvåningen vid Stureplan. Foto: FREDRIK PERSSON

Ny kulturlokal öppnar – mitt på Stureplan

Inne i Sturekvarteren har en ny event- och nöjeslokal öppnat upp, som vem som helst kan boka gratis.

  • Publicerad 13:00, 11 nov 2017

Lokalen kallas för ”Bångska Våningen” och är en tom kontorslokal på 200 kvadratmeter ovanför klädesbutiken Zara och krogen Sturehof i Sturegallerian.
I en dryg månad har vem som helst kunnat ansöka om att kostnadsfritt låna Bångska Våningen för att anordna evenemang.

– Det är första steget mot att göra Sturekvarteret till en destination redan under byggfasen, säger Charlotta Rosén, projektledare för ombyggnaden av Sturekvarteret på TAM Group.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ansökningarna har strömmat in och intresset har varit stort. Över 350 ansökningar har kommit in och nu har ett antal olika föreläsningar, poesikvällar, konstutställningar och yoga-kurser i ett första steg valts ut och ska arrangeras under hösten.

– Vi vill ha ett så varierat utbud det bara går och prioriterar verksamheter och evenemang som vanligtvis inte får plats på Stureplan, säger Charlotte Rosén.

Det är lite rivningskänsla men utrymmet fungerar utmärkt åt både queersalsa, mind-yoga och konstutställning. Och troligtvis kommer satsningen att pågå i några år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Ja, tanken och förhoppningen är att det här ska pågå fram till dess att renoveringen av Sturekvarteren påbörjas så det är nog ett par år framåt.

Bångska våningen

Storlek: 200 kvadratmeter. 150 personer får plats.

Evenemang som arrangeras: Vilka som helst, så länge de är öppna, inkluderande och utvecklande.

Kommande event: MindYoga, yoga för en bättre värld, Queertango samt konstutställningen Out with a Oooh! – en konstutställning av och med nyanlända konstnärer.

Vill du själv boka lokalen?: Gå in på www.bangska.se och skicka en ansökan

Visa merVisa mindre