NYÖPPNAR. Henrik Ekelund, Anette Schilde och Carl Fredrik Schild öppnar At Kungsholmen. Foto: Pressbild

Ny krog satsar stort på livemusik och mini-saluhall

New York-inspirerad meny, satsning på livemusik med etablerade artister – och saluhall. Nu tar en ny restaurang över i Basaren-huset på Hantverkargatan.

  • Publicerad 10:17, 1 sep 2020

Det är tidigare Petite France-trion Anette Schilde, Carl Fredrik Schild och Henrik Ekelund som tagit över lokalen.

Efter tre år på Kungsholmens franska klassiker på John Ericssongatan var planen att sälja och ut och resa berättar Anette Schilde. Men så kom coronapandemin.

Och när Eriks Basar dukade under under densamma slog trion, som tittat på ett gäng andra lokaler, till och bestämde sig snabbt för att satsa på att ta över lokalen.

– Dels så gillar vi Kungsholmen och känner oss hemma här. Sen så gillar vi huset, det är spännande och annorlunda och vi visste att lokalerna är fina, säger Anette Schilde.

Pontus Frithiof öppnar nytt på Kungsholmen

Idag, tisdag 1 september, öppnar de At Kungsholmen. Och nu är det inte bara franskt som gäller på menyn.

– Det kommer inte vara italienskt eller franskt och det är meningen. Vi älskar New York och tycker det är extremt inspirerande där. Istället plockar vi in det vi gillar, precis som man gör där, säger Anette och kallar inriktningen för ”modig”.

Nytt i lokalen är även en saluhallsdel där gästerna ska kunna handla med sig lokalproducerade produkter och mat från restaurangen.

Dessutom satsar gänget på musik. Onsdagar och fredagar är det livemusik som gäller, fredagar även till lunchen. Fredagar är det jazz, blues och rock där man även får anmäla intresse för att spela och onsdagar är det mer etablerade artister.

Givet gällande restriktioner säljs nu enbart förköpsbiljetter med max 50 personer i lokalen, som annars tar 150 sittande. Premiären gästas av Magnus Carlsson och är slutsåld och sedan kommer Anders Lundin.

– Vi har en stor lokal som passar för musikkvällar. Nu får bara 50 personer vara där men så småningom hoppas vi såklart kunna ta in fler, säger Anette Schilde.

At Kungsholmen

Vad: Ny restaurang

Var: Hantverkargatan 71

När: Öppet måndag-fredag, klockan 11-23 (måndagar endast lunch), lördag-söndag klockan 10-23 (brunch mellan klockan 10-16)

Visa merVisa mindre