Ny kanotklubb i Farsta

Farsta har fått en kanotklubb. Under april har alla som vill möjligheten att testa på olika typer av paddling. – Det kommer finnas paddlar, flytvästar och kanoter, säger Hans Hayenhjelm.

  • Publicerad 06:11, 7 apr 2020

Den 15 april drar Farsta kanotklubb igång sin verksamhet. Man vänder sig till både nybörjare och erfarna paddlare.

– Vi startar upp en kanotklubb på Farsta IP. Det ligger en tävlingsbana där sen gammalt, den byggdes 1969. Vi har skaffat en massa kanoter och fått tillstånd att vara på Farsta IP. Så vi startar igång säsongen den 15 april. Det är bara att man kommer klädd för att paddla, och att man har ett ombyte. Det kommer finnas paddlar, flytvästar och kanoter, säger Hans Hayenhjelm.

Man kommer ha olika prova-på-aktiviteter under den första veckan, bland annat familjepaddling och drakbåt. Det kommer även finnas tillfällen för de som har lite mer erfarenhet av att sitta i en kanot.

– Jag har skramlat ihop kanoter och lagat några äldre. Vi har kanoter för hela skalan. Vi riktar oss till de som är intresserade och de som har ambitionen att vilja paddla regelbundet. Om du tittar på energiförbrukning när du paddlar i ett lugnt tempo, samma tempo som man går, så går det åt en fjärdedel av energin. Så man kan vara nybörjare och paddla två mil.

Mer information om Farsta kanotklubb hittar du på deras facebooksida.