Det är Hemtex gamla lokal som Serhat Gunes, hans föräldrar och sambo tagit över och förberett de senaste månaderna. Under lördagen (15 november) sker öppningen.

700 olika sorters godis, snacks och läsk ska finnas härinne.

– Vällingby centrum är den gamla sortens centrum. Här vet folk vad svenskt lördagsgodis är. Det är i princip kultur bland många av dem, och det känns väldigt bra att öppna här, säger Serhat Gunes.

"Det känns väldigt bra att öppna i Vällingby", säger Serhat Gunes.

"Det känns väldigt bra att öppna i Vällingby", säger Serhat Gunes.

Filip Magnusson

Serhat och familjen flyttade till Sverige från Turkiet några år innan pandemin.

– Vi bodde i Småland först och öppnade vår första Godishuset i Jönköping, sedan flyttade vi till Malmö och öppnade en Godishuset där. Vi har sålt båda, men den i Malmö har kvar namnet. För några år sedan ville vi flytta till Stockholm och nu är vi här.

Hur kom ni in på godis?

– Vi märkte rätt snabbt att lösgodis är väldigt speciellt i Sverige. De flesta antingen älskar det eller unnar sig i alla fall det.

"De flesta svenskar antingen älskar lösgodis eller unnar sig i alla fall det ibland", säger Serhat Gunes.

"De flesta svenskar antingen älskar lösgodis eller unnar sig i alla fall det ibland", säger Serhat Gunes.

Filip Magnusson

Svenskt lösgodis går ju otroligt bra i USA där Dumle-kolor, lakritsfiskar och döskallar säljs väldigt dyrt, hur hade det fungerat i Turkiet?

– (Skratt) Jag tror inte det gått speciellt bra. Vi är mer inne på Turkish delight, marmeladgodis. Det är stor skillnad, det är inget som ändras över en natt.

Godishuset kommer ha öppet till klockan 20 om kvällarna.

– Fjolåret var ett tufft år i branschen. Folk höll igen på grund av ekonomiska läget, men ett vanligt år ska det gå bra att driva godisbutik här, när folk känner att de vill unna sig. Hemmakväll har varit rätt ensamma och dominanta i Stockholm i konceptet, vi blir en konkurrent och hoppas det går bra i Vällingby. Men det återstår att se.