Efter de omfattande renoveringarna under fjolåret meddelade Djursholm AB att man söker en ny hyresgäst till Enebybergs gård.

Sedan dess har flera företag intervjuats.

Under onsdagen (14 april) väntades Djurholms AB:s styrelse besluta vem som skulle bli den nya hyresgästen. Det kommer dock dröja något, berättar Torsten Sjögren (M), ordförande.

Anledningen uppges vara att styrelsen inväntar förslag på hyresavtal från företagen.

– Tanken var att vi skulle ta beslut imorgon. Det kommer vi inte kunna göra, men jag är beredd att kalla till ett extra styrelsemöte om det behövs, sa han under tisdagen till Mitt i Danderyd.

Det var i december som Djursholm AB gick ut med en annons om ny hyresgäst till den anrika gården. I den framhölls att gården lämpas som samlingsplats för evenemang, konferenser och festverksamhet.

Utöver det har man ställt ett krav att hembygdsföreningen Enebybergs gårds förening ska kunna verka i lokalerna – i samförstånd med den nya gästen.

Fyra företag har visat intresse. Nu väntar man på förslag om hyresavtal från två företag som är med i slutskedet av processen.

– Vi har haft uppföljande intervjuer med två stycken, som passar bra. Enebyberg gårds föreningens styrelse har deltagit. Vi vill så klart att det här rullar på så bra som möjligt. Alla är ivriga att komma in och se i lokalerna, säger Torsten Sjögren (M) och tillägger:

– Vi är väldigt nöjda men hur renoveringen blir slutförd. Det här tror jag Danderydsborna och Enebybergsborna kommer ha glädje av i 100 år framåt.

Kommer det kunna öppna i sommar?

– Det är svårt att säga. Vi måste rätta oss efter de regler som gäller nu, med pandemin. Det beror också på den krögare som vi väljer. Vi får se, säger Torsten Sjögren (M).